Finančni trgi

Prispevki

Pomanjkanje čipov naj bi avtomobilsko industrijo pestilo tudi prihodnje leto

Pomanjkanje čipov naj bi avtomobilsko industrijo pestilo tudi prihodnje leto
September 07
09:47 2021

Pomanjkanje čipov, ki moti svetovno proizvodnjo avtomobilov, bi se lahko nadaljevalo tudi v letih 2022 in celo 2023, je dejala vodilna oseba v nemški avtomobilski industriji.

Kitajska kuga iz laboratorija v Wuhanu je bila huda preizkušnja za celotno industrijo, ki je morala temeljito preoblikovati svoje dobavne verige je dejal predsednik koncerna Daimler, Ola Källenius.

Dobave polprevodniških čipov sicer niso zadovoljile povpraševanja v številnih gospodarskih panogah. Med njimi je tudi proizvodnja avtomobilov, ki je sicer doživela hitro okrevanje po pandemiji kitajske kuge.

Indijsko gospodarstvo okreva v obliki črke V

Pomanjkanje čipov je povzročilo zaustavitve v Maleziji, ki bodo "pomembno vplivale na proizvodnjo in prodajo avtomobilov v tretjem četrtletju", je za medije dejal Kallenius na mednarodni razstavi mobilnosti v nemškem Munchnu.

"Izdelovalci čipov pravijo, da se bodo težave iz strukturnega vidika zavlekle v leto 2022, nato pa naj bi se stanje postopoma izboljšalo," je dodal.

To pomeni, da bi lahko pomanjkanje čipov trajalo do leta 2023, vendar "upajmo, da ne na ravni resnosti, ki smo jo doživeli v zadnjih nekaj mesecih", je dejal.

Kallenius je dejal, da je bila kitajska kuga "stresni test" in "pomemben cestni zastoj" v avtomobilski industriji. Trajalo je nekaj časa predenj so se stvari ponovno začele premikati, je dodal.

"A iz tega stresnega testa se bomo naučili in globlje preučili stopnje dobavne verige, da bi sistem postal bolj robusten," je dejal.

Na razstavi je bil prisoten tudi član uprave koncerna Bosch, ki je eden od največjih dobavitelj avtomobilskih delov in sistemov, Harald Kroeger.

Kroeger je za medije dejal, da je glavni razlog za zmanjšanje ponudbe na avtomobilskem trgu to, da se je povpraševanje "dramatično povečalo", kar je po njegovih besedah dobra novica za celotno avtomobilsko industrijo.

"Pred letom dni smo se nahajali v mračni dobi kitajske kuge, prodaja se je zmanjšala, pri čemer nihče ni pričakoval tako hitrega okrevanja avtomobilskega trga," je dejal. "Zdaj pa zagotovo drvimo, da bi poizkusili izpolniti to povpraševanje."

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles