Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Povpraševanje po iPhonu X je precejšnje, a ne izjemno

Povpraševanje po iPhonu X je precejšnje, a ne izjemno
October 24
07:24 2017

Le nekaj dni pred zelo pričakovanim začetkom sprejemanja prednaročil za najnovejši Applov telefon iPhone X, je raziskava borznoposredniške družbe Bernstein pokazala, da bo povpraševanje po napravi precejšnje, a ne izjemno, saj je približno četrtina vprašanih dejala, da namerava kupiti nov telefon.

Povečano pričakovanje v zvezi z deseto obletnico iPhona, ki ga bo moč prednaročiti od 27. oktobra dalje, medtem ko bodo prve pošiljke proti kupcem odšle 3. novembra, je že zmanjšalo povpraševanje po pravkar splavljenih iPhone 8 in 8 Plus.

Amazon išče mesto za izgradnjo svojega drugega sedeža

Delnice Appla so prejšnji teden zaradi poročil o zamudah pri proizvodnji iPhonov X in šibki prodaji modelov iPhone 8 izgubile na vrednosti.

"Razburjenje, ki obkroža iPhone x, se zdi večje od dejanskih nakupnih namer - 48 odstotkov vprašanih se je namreč strinjalo, da so zelo navdušeni nad novim telefonom," je dejali pri družbi Bernstein in pri tem citirali raziskavo, ki so jo opravi med 1112 lastniki iPhonov.

Apple, je svoja zadnja telefona iPhone 8 in 8 Plus splavil prejšnji mesec in naletel na medel sprejem, saj več navdušencev nad znamko čaka na iPhone X, hkrati pa je bila celo prodaja starejših modelov iPhone 7, višja od iPhonov 8.

Čeprav ni povsem jasno koliko od uporabnikov iPhonov, se bo odločilo za nakup iPhona X, ki se v ZDA prodaja po ceni 999 dolarjev, pa bo po anketi velika večina uporabnikov Appla še naprej kupovala njihove naprave. "Zvestoba uporabnikov iPhonov ostaja še naprej izjemno močno in to kljub vztrajnim pritožbam glede visokih cen in skrbi glede vse manjših inovacij, saj je samo 3 odstotke vprašanih dejalo, da njihov naslednji telefon ne bo iPhone," so še zapisali pri družbi Bernstein.

Applove delnice so včeraj pridobile 0,5 odstotka vrednosti in kotirajo pri ceni 157 dolarjev.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce