Finančni trgi

Prispevki

Povprečna plača v prvi službi znaša 800 evrov neto

Povprečna plača v prvi službi znaša 800 evrov neto
December 17
09:26 2012

Mladi so na zadnjem Zaposlitvenem torku, ki je v sodelovanju z Zavodom Nefiks potekal na kadrovski agenciji Kadis, izvedeli, da povprečna neto plača, ki jo lahko pričakujejo prvi iskalci zaposlitve, znaša 800 evrov. Deležni so bili različnih napotkov za uspešno iskanje zaposlitve, izvedli pa so še simulacijo pravega zaposlitvenega razgovora.

Strokovna direktorica pri Kadis Valerija Čuček Schmalzer je izpostavila pomen neformalnega pridobivanja izkušenj. Poudarila je, da predstavlja veliko prednost za zaposlitev v zasebnem sektorju, kjer pogoji niso tako rigidni kot v javnem, so sporočili organizatorji dogodka.

Če ste delo opravljali prek študentskega servisa, prostovoljno ali kako drugače, ste s tem zagotovo razvijali določene kompetence, zato morate to ustrezno izpostaviti v življenjepisu, saj lahko tovrstni podatki odločajo o morebitni zaposlitvi,” je Čuček Schmalzerjeva položila na srce mladim.

In koliko bencina lahko kupi povprečna slovenska plača?

Kot je še pojasnila, se je že v času pred recesijo na delovna mesta prijavljajo tudi 800 družboslovcev, zdaj se jih še več. “Ko pišete življenjepis, imejte v mislih, da mora prijava uspešno nagovarjati bodočega zaposlovalca, drugače ne boste uspešni. Za neko nespecializirano delovno mesto imate v povprečju 500 konkurentov, ki si želijo službe prav toliko kot vi,” je dodala.

Čuček Schmalzerjeva sicer mladim priporoča še, da zaposlitve ne iščejo samo prek oglasov in razpisov, ampak da razmislijo tudi o pošiljanju ponudb za delo na podjetja, kjer si dela resnično želijo.

Slovenska podjetja po njenih besedah pri iskanju novih sodelavcev najpogosteje iščejo časovno, geografsko, vsebinsko in drugo fleksibilnost, sposobnost timskega dela ter organizacijske in komunikacijske sposobnosti.

Namen projekta Zaposlitveni torek je povezati mlade iskalce zaposlitve s potencialnimi delodajalci, pri čemer je poudarek na spoznavanju z zaposlenimi v podjetju.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce