Finančni trgi

Prispevki

Predlog Gasparija: zakonska omejitev dolga države

Predlog Gasparija: zakonska omejitev dolga države
March 17
08:40 2011

Gaspari pravi, da bruto dolg države ne bi smel preseči 45 odstotkov BDP, skupni obseg poroštev sektorja države pa 13 odstotkov BDP.Bruto dolg države pri nas ne bi smel preseči 45 odstotkov bruto domačega proizvoda (brez dolga za financiranje EFSF in ESM), skupni obseg poroštev sektorja države pa ne bi smel preseči 13 odstotkov BDP (brez poroštev, danih za omejevanje učinkov finančne krize), je dejal minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari.

Razložil je, da je to njegov osebni predlog, ki ga bo poskušal uveljaviti v okviru novega zakona o javnih financah, ki ga pripravljajo na ministrstvu za finance, ter pojasnil, da se morajo na vladi še dogovoriti, da bo njegov predlog v osnutku zakona, ki bo šel v parlament do konca aprila.

Več na delo.si


About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles