Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Predsednik Trump zavrnil možnost podaljšanja roka za prodajo aplikacije TikTok

Predsednik Trump zavrnil možnost podaljšanja roka za prodajo aplikacije TikTok
September 11
06:12 2020

Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj sporočil, da ne bo podaljšal roka, ki je bil določen kitajski družbi ByteDance za prodajo svoje priljubljene aplikacije TikTok v ZDA. "Ali bodo svoje poslovanje zaprli ali pa ga bodo prodali," je novinarjem pred odhodom v Michigan dejal Trump. "TikToku ne bomo podaljšali  roka za prodajo."

Pri TikToku se na izjavo še niso odzvali.

Družba ByteDance si sicer prizadeva izbrati kupca, do sredine septembra in spoštovati Trumpov ukaz o odprodaji premoženja TikToka.

Brezposelnost v ZDA se je v avgustu spet močno znižala

Omenjena aplikacija je sicer najbolj znana po video posnetkih ljudi, ki plešejo in je zelo priljubljena med najstniki. A ameriške oblasti so medtem izrazile zaskrbljenost, da bi lahko podatke tistih, ki uporabljajo omenjeno platformo družba ByteDance posredovala oblastem v Pekingu. TikTok je sicer dejal, da ne bodo upoštevali nobene zahteve Pekinga za izmenjavo uporabniških podatkov s kitajskimi oblastmi.

Republikanski sentaor Josh Hawley, ki je tesni zaveznik predsednika Trumpa je dejal, da tudi sam ne podpira podaljšanja roka za prodajo aplikacije. Hkrati je Hawley dejal, dane podpira končnega izida, ki ne vključuje popolne prodaje družbe.

V začetku tega meseca je tiskovna agencija Reuters poročala, da bodoči kupci TikToka razpravljajo o štirih načinih za strukturiranje prevzema aplikacije od podjetja ByteDance, ki vključujejo nakup operacij aplikacije v ZDA brez ključne programske opreme.

"Prepričan sem, da so v kodo vgrajena številna stranska vrata, pri družbi ByteDance pa seveda natančno vedo kakšna so, zato mora priti do čiste in popolne ločitve poslovanja," je dejal Hawley.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce