Finančni trgi

Prispevki

Preobrazba NLB tudi preko zmanjševanja števila zaposlenih

Preobrazba NLB tudi preko zmanjševanja števila zaposlenih
September 05
10:34 2013

V NLB so se lotili preobrazbe banke, v prvi fazi te celovite preobrazbe pa načrtujejo zmanjšanje števila zaposlenih za 228.

O odločitvi je bil sprejet ustrezen sklep, prav tako so bili o odločitvi obveščeni vsi zaposleni v banki in oba sindikata v NLB.

Program zmanjševanja števila delovnih mest vključuje delovna mesta v večjem delu strukture banke. Dve tretjini od skupnega števila 228 predstavljajo t.i. mehki odhodi, kot so upokojitve in naravno nihanje, tretjino pa dejanske odpovedi pogodb o zaposlitvi.

V NLB zagotavljajo, da aktivnosti potekajo v skladu z zakonom o delovnih razmerjih in panožno kolektivno pogodbo v bančništvu ter podjetniško kolektivno pogodbo NLB.

Zakaj sem shortal delnico Tesla Motors (oznaka delnice TSLA)?

Oba sindikata sta sicer že obveščena, a sledijo še posvetovanja z njima in sprejem programa presežnih delavcev, ki ga bo banka posredovala tudi zavodu za zaposlovanje. Poudarek bo tudi na socialnem programu, ki naj bi omogočil aktivnejše vključevanje presežnih delavcev v proces iskanja nove zaposlitve.

Prvemu valu zmanjšanja števila zaposlenih, bosta sledila predvidoma še dva. Do začetka 2015 bo imela tako banka več kot 20 odstotkov manj zaposlenih kot ob koncu leta 2012. Takrat je bilo v banki 3572 zaposlenih, konec julija letos pa 3541.

Vir: STA

About Author

Anja P.

Anja P.

Related Articles