Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Pri Boeingu že čutijo posledice prizemljitve letal 737 Max8

Pri Boeingu že čutijo posledice prizemljitve letal 737 Max8
April 25
05:46 2019

Pri Boeingu so sporočili, da še vedno ne vedo, kako bo kriza z varnostjo letal 737 Max 8 vplivala na njihovo dobičkonosnost. V zadnjem nizu rezultatov so pri družbi sporočili, da zaradi negotovosti o tem kdaj bodo lahko njihova omenjena letala spet letela, ne morejo napovedati svojih letošnjih dobičkov.

Padec dobav letal 737 je sicer družbi že zmanjšal prihodke za približno milijardo dolarjev. Marca je sicer prišlo do nesreče letala družbe Ethiopian Airlines, v kateri je življenje izgubilo vseh 157 potnikov in članov posadke na krovu. Hkrati je šlo že za drugo nesrečo letal tipa Max 8 v zadnjih petih mesecih. Dve tragediji sta letalske regulatorje po vsem svetu spodbudili, da odredijo prizemljitev letal.

Tesla je v prvem četrtletju pridelala visoko izgubo

"Zaradi negotovosti o datumu in pogojih za vrnitev flote letal 737 Max v pogon, bodo nove smernice za dobičkonosnost izdane v prihodnosti," so pri Boeingu zapisali ob objavi četrtletnih rezultatov.

Družba se je hkrati odločila za začasno zmanjšanje proizvodnje letal 737 iz 52 na mesec na 42. Kljub padcu proizvodnje pa se pri družbi niso odločili za odpuščanja delavcev, hkrati pa so ohranili nivoje dobav od svojih številnih dobaviteljev, kar pomeni, da ostajajo stroški družbe visoki. Hkrati so medtem letalske družbe umaknili nekaj več kot 50 naročil za nova letala 737.

Ob času prepovedi letov je sicer po vsem svetu letelo 387 letal 737 Max.

Pri Boeingu se trenutno ukvarjajo z razvojem nove programske opreme za sistem prilagajanja manevrirnih lastnosti letala (MCAS), ki deluje kot sistem za preprečevanja zastoja letala v zraku, se je znašel pod preiskavo regulativnih organov, saj naj bi bil razlog za obe nesreči letal.

Boeingovi diviziji za komercialna letala je sicer uspelo izravnati učinek prizemljitve letal Max8 s tem, da so povečali proizvodnjo letal 787 iz 12 na 14 na mesec. A kljub temu je oddelek vseeno zabeležil 9 odstotni padec prihodkov iz 12,9 milijarde dolarjev na 11,8 milijarde.

Čisti dobiček družbe v prvih treh mesecih leta se je znižal za približno 13 odstotkov na 2,15 milijarde dolarjev, kar odraža za tretjino manjša naročila letal Max 8.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce