Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Pri Fiatu bi lahko zaradi pomanjkanja delov ustavili proizvodnjo

Pri Fiatu bi lahko zaradi pomanjkanja delov ustavili proizvodnjo
February 07
07:53 2020

Pri Fiat Chryslerju so dejali, da bi lahko vpliv epidemije koronavirusa v štirih tednih sprožil zaustavitev proizvodnje v eni od njihovih evropskih tovarn. Avtomobilske družbe so pozorne na morebitne motnje v kitajskih tovarnah in dobaviteljih, vseeno pa je opozorilo Fiata prvo, ki poudarja vpliv virusa na trge v Evropi.

Pri družbi so dejali, da bi lahko težave z dobavno verigo ustavile tovarniško proizvodnjo v dveh do štirih tednih, vseeno pa niso imenovali obratov, ki naj bi bili prizadeti. Virus se je sicer prvič pojavil v mestu Wuhan, ki je znano kot središče avtomobilske industrije in dobaviteljev avtomobilskih delov.

Kitajska se je odločila za znižanje uvoznih dajatev za ameriško blago

Nissan, GM, Honda, Renault in Peugeotov lastnik PSA so med družbami, ki imajo v mestu Wuhan ali prizadeti provinci Hubei večje zmogljivosti in so od januarja naprej prenehali z delom. Poleg tega bi lahko motnje v delovanju utrpela tudi avtomobilska industrija izven regije, saj se izvajajo ukrepi za nadzor epidemije.

Nemški Volkswagen naj bi imel tako na Kitajskem približno 40 obratov, ki izdelujejo njihove avtomobile in sestavne dele.

'Kritično'

Izvršni direktor Fiata Mike Manley je dejal, da imajo na Kitajskem enega od "kritičnih" dobaviteljev delov, ki ogroža evropsko proizvodnjo. Dejal je, da je zaskrbljen tudi zaradi možnosti vpliva treh drugih dobaviteljev na Kitajskem.

Kitajski avtomobilski deli in obrati za sestavljanje avtomobilov so prehodno načrtovane počitnice v okviru lunarnega novega leta podaljšali do 9. februarja, nekateri pa bi lahko zaustavitev še bolj podaljšali.

Fiat Chrysler deluje na Kitajskem pred skupne družbe Guangzhou Automobile Group, ki sicer ustvarja izgubo in ima zgolj 0,35 odstotni delež na kitajskem trgu osebnih avtomobilov.

Dogajanje na Kitajskem nadzorujejo tudi pri Toyoti, ki ima velike obrate v Evropi, vseeno pa naj do sedaj to še ne bi vplivalo na tamkajšnjo proizvodnjo.

Tiskovni predstavnik je tako dejal: "Od 24. januarja imamo prepoved potovanja v provinco Hubei, vključno z mestom Wuhan. Od 31. januarja pa smo omejili tudi nepotrebna potovanja na druga kitajska območja. Ker obstaja v avtomobilski industriji obsežna dobavna veriga in široke paleta delov in komponent, ki se uporabljajo pri montaži avtomobilov, je natančno komentiranje dogajanja težavno."

Južnokorejski Hyundai, ki je peti največji proizvajalec avtomobilov na svetu je bil prisiljen zaradi pomanjkanja kitajskih delov začasno zaustaviti proizvodnje linije v državi.

Na drugi strani so bili pri Volvu prisiljeni zamenjati dobavitelje baterij, da bi ohranili aktivnost svoje proizvodnje linije.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce