Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • Delniški trgi še naprej rušijo rekorde Svetovni delniški trgi so v sredo dosegli nove rekordne nivoje, saj se je donosnost ameriških obveznic umirila, potem ko so podatki pokazali, da inflacija v ZDA ni nenormalno narasla. Večina...
  • Kitajska nadaljuje z napadom na tehnološka podjetja Kitajske komunistične oblasti so skupino Ant prisilile v obsežno prestrukturiranje, kar bo pomenilo, da bo morala finančno tehnološka družba delovati bolj kot banka. Splavitev delnic skupine Ant v višini 37...
  • Alibaba bo morala plačati visoko globo Največji spletni trgovec na svetu - kitajska Alibaba - je prejela rekordno visoko globo v višini 2,75 milijarde dolarjev. Kitajski regulativni organi so namreč sporočili, da naj bi internetni velikan...
  • Strahovi pred inflacijo upadli, delnice rekordno Globalne delnice so danes pridobile na vrednosti in se gibale blizu rekordnih nivojev, saj so se zmanjšali strahovi pred naraščanjem inflacije v ZDA. To je hkrati znižalo donose obveznic in...
  • Peking je po novem mesto z največ milijarderji na svetu Peking ima po najnovejšem seznamu najbogatejših ljudi na svetu družbe Forbes, zdaj več milijarderjev, kot katerokoli drugo mesto na svetu. V kitajski prestolnici so lani pridelali dodatnih 33 dolarskih milijarderjev,...

Pri Ralph Laurenu bodo zaradi varčevanja odpustili 1000 zaposlenih

Pri Ralph Laurenu bodo zaradi varčevanja odpustili 1000 zaposlenih
June 08
09:39 2016

Modna družba Ralph Lauren se je v okviru zniževanja stroškov poslovanja odločila za odpustitev 1000 delavcev, oziroma 8 odstotkov svoje delovne sile.

Ameriška luksuzna modna znamka načrtuje poleg tega tudi zaprtje več kot 50 trgovin in poenostavitev svoje upravljvske strukture. Pri družbi so sporočil, da bodo z omenjenimi ukrepi na leto privarčevali med 160 in 195 milijoni evrov.

Lansko leto je Ralph Lauren, ki je ustanovil podjetje odstopil kot izvršni direktor družbe, na poziciji pa ga je nasledil Stefan Larsson. Rezi so prvi pomemben korak za novega šefa, ki mu pripisujejo zasluge za preobrat poslovanja Gapove nizkocenovne znamke Old Navy.

Sodišče: Prevzem družbe Dell je bil podcenjen

Novi prihranki bodo nadgradili 110 milijonske reze, ki so jih pri Ralph Laurenu sprejeli lani. Družba letos pričakuje, da bo letos za stroške prestrukturiranja zapravila 350 milijonov evrov, hkrati pa bo za stroške zmanjšanja zalog porabila 132 milijonov evrov.

Prihodki družbe naj bi se v prvem četrtletju v odstotkih zmanjšali za enomestno število  in v celem letu za nizko dvomestno število.

Delnice družbe so v zadnjih 12 mesecih izgubile 30 odstotkov vrednosti, med včerajšnjim trgovanjem na borzi v New Yorku pa so izgubile dodatna dva odstotka vrednosti in se ustalile pri vrednosti 94,38 dolarja na delnico.

Padec luksuza

Sektor luksuznih izdelkov je v zadnjih mesecih prizadel hud padec prodaje. V ponedeljek je tako Burberry razkril, da je izvršni direktor družbe Christopher Bailey po padcu prometa sprejel 75 odstotno znižanje plače.

A še posebej Ralph Lauren se v zadnjem obdobju sooča z težavami, pri prodaji zalog svojih oblačil in modnih dodatkov.

V zadnjih treh letih se je njihova prodaja povečala za 7 odstotkov, medtem ko se je raven zalog v istem obdobju povečala za 26 odstotkov. Razlika je družbo prisilila v ponujanje popustov, ki so pri nekaterih strankah zmanjšala pribljubljenost znamke.

Iz Ralph Laurena ki je znan zlasti po svojem logotipu igralca pola so sporočili da se bodo osredotočil na svoje najbolj priljubljene znamke: Ralph Lauren, Polo in Lauren. Družba si poleg tega pizadeva skrajšati čas razvoja izdelka iz trenutnih 15 mesecev na 9, s čimer želijo bolje slediti potrebam strank.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles