Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Pri Samsungu kljub težavam napovedujejo rast dobička

Pri Samsungu kljub težavam napovedujejo rast dobička
October 07
06:35 2016

Pri tehnološkem velikanu Samsung Electronics so sporočili, da v tretjem četrtletju pričakujejo 5,6 odstotno rast dobička iz poslovanja in to kljub temu, da so morali po svetu odpoklicati svoje paradne pametne telefone Galaxy Note 7.

Podjetje tako napoveduje, da bodo v obdobju med julijem in septembrom ustvarili 6,25 milijarde evrov dobička. Analitiki so nad številkami presenečeni, saj so zaradi težav modelov note 7 z pregrevanjem baterij, pričakovali slabše podatke. Napoved o zaslužkih družbe sicer ne vključuje nobenih podrobnosti o uspešnosti posameznih oddelkov podjetja.

Samsung preložil ponoven začetek prodaje telefonov Galaxy Note 7

Paradni telefon družbe Galaxy Note 7 je bil odpoklican na 10 trgih po vsem svetu, vključno z Evropo, Južno Korejo in ZDA. Po nekaterih ocenah, naj bi sicer odpoklic Samsungove dobičke znižal za približno 800 milijonov evrov ali še več. Vseeno pa pričakujejo, da bo odlično poslovanje oddelka za izdelavo čipov in zaslonov, pomagalo te izgube izravnati.

V napovedi o zaslužkih se družba tudi ni ukvarjala z pozivi vlagateljev, k korenitemu prestrukturiranju družbe, v dva ločena holdinga z samostojnim operativnim poslovanjem. V četrtek so sicer pri Samsungu dejali, da omenjeni predlog "skrbno pregledujejo".

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce