Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Pri Volkswagnu so priznali da imajo težave z novimi evropskimi testi emisij

Pri Volkswagnu so priznali da imajo težave z novimi evropskimi testi emisij
June 07
06:24 2018

Nemški Volkswagen je opozoril, da se bo morala njihova glavna tovarna v mestu Wolfsburg kasneje letos soočiti z začasnimi zaustavitvami dela, kar je posledica novih standardov za testiranje emisij. "Dneve zaprtja" načrtujejo, da bi se s tem izognili izdelavi kopice vozil, ki jih še niso odobrili za prodajo.

Od septembra naprej bodo začeli veljati strožji standardi EU, ki so bili oblikovani tako, da bolj natančno posnemajo dejanske vozne razmere na cesti.

Elon Musk je odbil izziv za nadzor nad Teslo

Sedaj pri Volkswagnu pravijo, da nimajo dovolj opreme za testiranje s katero bi preverili svoja vozila, zato se bojijo, da bi lahko prišlo do kopičenja vozil.

Na srečanju s sindikati v sredo je izvršni direktor družbe Herbert Diess priznal, da je izpolnjevanje novih zahtev in pridobivanje odobritev za prodajo vozil, za družbo velik izziv.

Načrt prekinitve dela

"Avtomobile, ki izpolnjujejo nove standarde bomo začeli izdelovati po poletnih počitnicah. Dobave se bodo postopoma začele takoj ko bomo pridobili potrebne odobritve," je dejal Diess. "A mnogo vozil bomo morali v vmesnem času skladiščiti. Da njihovo število ne bo preveč naraslo, bomo morali načrtovati dneve prekinitve dela do konca septembra," je dodal.

Volkswagen se še vedno sooča s posledicami škandala zaradi goljufanja pri emisijah izpustnih plinov, ki je izbruhnil septembra leta 2015.

Prejšnji mesec so ameriški tožilci iz mesta Detroit nekdanjega izvršnega direktorja družbe Martina Winterkorna obtožili, da je namenoma zavajal regulatorje.

V letu 2015 je bilo tako ugotovljeno, da je družba ponarejala rezultate preizkusov emisij na dizelskih avtomobilih z vgradnjo elektronskih naprav, ki so zaznale kdaj motor testirajo in prilagodila delovanje za dosego boljših rezultatov, kot jih je nato vozilo dosegalo na navadnih cestah.

 

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce