Finančni trgi

Prispevki

Prodajalci avtomobilov si že manejo roke od zaslužkov …

Prodajalci avtomobilov si že manejo roke od zaslužkov …
January 02
06:19 2013

V zadnjem času glasno odmevajo napovedi strokovnjakov iz različnih, da bo leto 2013 zaznamovano kot leto, ko se bo prodalo največ avtomobilov v zgodovini človeštva.

Sodeč po izračunu bank naj bi se globalna prodaja povečala za štiri odstotke, največji delež pri rasti pa naj bi imel seveda kitajski trg, ki naj bi zrasel za izjemnih deset odstotkov. Prodaja na Kitajskem naj bi že prihodnje leto znašala 11,8, v ZDA pa vključno z majhnimi dostavniki 15 milijonov vozil.

Tudi v prihodnje ostaja Azija najpomembnejše tržišče, saj naj bi skupaj tam prihodnje leto prodali 25,7 milijona avtomobilov, veliko pa stavijo bančniki tudi na ameriške potrošnike, saj se je vozni park v povprečju prvič postaral na več kot enajst let.

Porsche že mesec pred koncem leta, dosegel rekordno prodajo

Po popolnem padcu prodaje v letošnjem letu naj bi si opomogla tudi zahodna Evropa, kjer računajo na prodajo 11,65 milijona vozil, nekaj več avtomobil naj bi se prodalo tudi v Rusiji (skupaj 4,63 milijona).

Vir: Reuters

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce