Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

PSA in Fiat Chrysler pred zadnjo oviro za združitev

PSA in Fiat Chrysler pred zadnjo oviro za združitev
January 04
07:26 2021

Združitev med izdelovalcema avtomobilov Fiat Chrysler in francosko skupino PSA se bo danes soočila z zadnjo oviro, saj družbi potrebujeta odobritev posla iz strani delničarjev. Če bo dogovor odobren, bo po dveh letih od začetkov pogovorov, ustanovljen četrti največji proizvajalec avtomobilov na svetu.

Skupno podjetje bo pod eno streho združevalo znane blagovne znamke, kot so Peugeot, Citroen in Vauxhall iz skupine PSA, ter Fiat, Chrysler, Jeep in Ferrari.

Novo podjetje po 52 milijard dolarjev težkemu poslu, bo nosilo ime Stellantis. Ime Stellantis, ki pomeni popestriti z zvezdami, bo pod eno streho združevalo 14 avtomobilskih znamk, med katerimi sta tudi nišna igralca Alfa Romeo in Maserati.

Letala Boeing 737 MAX so ponovno stopila v operativno rabo

Vodilni pri družbama so sicer izrazili pričakovanje, da bo združitev zaključena do konca marca. Po njihovih besedah naj bi družbi s tem znatno prihranili na stroških poslovanja.

To je sicer sprožili pomisleke glede zaprtja nekaterih tovarn skupine PSA, a so pri družbi v novembru dejali, da ne bo prišlo do zaprtja nobenih tovarn, kljub temu, da bo združena skupina po novem imela zmogljivosti za proizvodnjo skoraj 6 milijonov vozil na leto.

Je večje vedno boljše?

Čeprav bo po združitvi družba četrti največji proizvajalec avtomobilov na svetu, pa kritiki trdijo, da večje ni vedno tudi boljše. Pri tem kot primer redno uporabljajo ameriško Teslo, ki ima v primerjavi z tekmeci zelo majhno proizvodnjo, a veliko večjo tržno vrednost.

Ameriški General Motors, ki je po obsegu proizvodnje peti največji izdelovalec avtomobilov na svetu, se je tako umaknil iz številnih tujih tržišč in se osredotočil na Severno Ameriko.

Medtem ko bo nova skupina Stellantin po globalni prodaji prehitela tako GM, kot Ford, pa bo še vedno zaostajala za Volkswagnom, zavezništvom Renault-Nissan-Mitsubishi in Toyoto.

Osredotočanje na Azijo

Vodstveni delavci upajo, da bo imelo združeno podjetje več finančne moči za konkuriranje velikim tekmecem. Stellantis naj bi se tako osredotočil na prodajo na kitajskem avtomobilskem trgu, ki je največji na svetu in leto dosega 21 milijonov prodanih vozil.

"Vsaka skupina posebej si na trgu, kot je kitajski morda ne bi mogla privoščiti ponovnega zagona," je dejal Philippe Houchois, analitik pri investicijski banki Jefferies.

A obvladovanje tako velikega portfelja blagovnih znamk bo velik izziv za strokovnjake, saj bi si lahko drug drugemu hodili v zelje.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles