Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Qualcomm zavrnil prevzemno ponudbo Broadcomma

Qualcomm zavrnil prevzemno ponudbo Broadcomma
November 14
07:30 2017

Izdelovalec računalniških čipov Qualcomm je zavrnil prevzemno ponudbo v višini 103 milijard dolarjev iz strani konkurenčne družbe Broadcom. Pri Qualcommu so dejali, da je ponudba, ki bi lahko potencialno pomenila največji prevzem v tehnološkem sektorju "dramatično podcenjena". Poleg tega so dejali, da predlog vsebuje tudi "pomembne regulativne negotovosti".

Broadcom objavil ponudbo za prevzem družbe Qualcomm

Broadcom, ki izdeluje čipe za izdelke, kot so pametni telefoni, je ponudil po 70 dolarjev za delnico Qualcomma. Poteza prihaja sicer v času konsolidacije v tej industriji. Pri Broadcommu sicer trenutno čakajo na regulativno odobritev nakupa družbe Brocade, medtem ko so pri Qualcommu v pogovorih za nakup družbe NXP Semiconductors. Hkrati so pri Qualcommu trenutno vpleteni v pravno bitko za plačilo licenčnin s svojo največjo stranko, Apple.

Povezava med Broadcommom in Qualcommom, bi ustravila tretjega največjega svetovnega proizvajalca čipov na svetu in zaostajala samo za Intelom in Samsungom.

V odgovoru na novico je predsednik in izvršni direktor Broadcomma, Hock Tan dejal:"Še naprej verjamemo, da je naš predlog najbolj privlačna alternativa za povečanje vrednosti, ki je trenutno na voljo Qualcommovim delničarjem, hkrati pa smo z njihovim odzivom zadovoljni. Mnogi od njih so nam namreč izrazili željo, da bi se Qualcomm z nami srečal in razpravljal o našem predlogu."

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce