Finančni trgi

Prispevki

5 poklicev, ki vas obdržijo v dobri fizični kondiciji

5 poklicev, ki vas obdržijo v dobri fizični kondiciji
April 26
11:57 2010

Ste naveličani dela za računalnikom, ki vam ne dopušča nikakršnega gibanja? Morda je čas, da pričnete razmišljati o spremembi kariere – in si namesto odvečnih kilogramov med delovnikom raje nabirate mišice in fizično kondicijo.

Oglejte si naslednjih pet poklicev, ki od zaposlenih zahtevajo dobro fizično pripravljenost:

1. Obdelovalec kovin

Opravlja nevarno in umazano delo: obdeluje kovinske dele, ki jih podjetja vsakodnevno potrebujejo vsepovsod – tako pri gradnji stavb kot tudi pri sestavljanju klimatskih naprav.

2. Policist

Čeprav imamo o njih stereotipno predstavo, da se naokrog vozijo v svojih avtomobilih in jedo hitro prehrano, ta poklic vseeno zahteva precejšnjo fizično pripravljenost. Koristi jim namreč na praktično vsakem koraku – včasih morajo teči za ubežniki, spet drugič zaustaviti fizično nasilje.

3. Elektrikar

Ta poklic vsakodnevno terja precejšnjo psihično pozornost, saj so zaposleni ves čas v stiku z nevarnimi električnimi žicami, poleg tega pa potrebujejo precej kondicije, saj morajo redno plezati na visoke višine, dvigati težke predmete in ukrivljati cevi. Njihovo delo prav tako zahteva dolgo stanje ali čepenje, medtem ko urejajo žice.

4. Gasilec

Žgoča vročina, gost dim, neredni delovni čas – le koga ta poklic ne bi navdušil? Gasilstvo privabi posameznike, ki imajo radi nevarnost in ki so pripravljeni živeti iz dneva v dan, težki delovni pogoji in fizično naporno delo pa njihova telesa izklešejo do popolnosti.

5. Zidar

Zidarstvo je eden izmed tistih poklicev, ki se večinoma še vedno opravlja ˝na roke˝. Zaposleni morajo tako vsakodnevno dvigovati težke gradbene elemente in materiale ter med delovnim časom ves čas stati ali čepeti.

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce