Finančni trgi

Prispevki

Obogatel tako, da je sanje revnih uresničil samo za kratek čas!

Obogatel tako, da je sanje revnih uresničil samo za kratek čas!
January 14
09:33 2014

Murtaza Hussain je podjetnik iz ameriškega San Francisca, ki je pred nekaj leti na noge postavil svoj prvi tehnološki posel.

Ko je ta postal dobičkonosen, je sklenil, da je čas, da za dobro opravljeno delo tudi sebi privošči nagrado.

Kupil si je BMW Z4. A se darilo samemu sebi ni pretirano obneslo, saj je ugotovil, da je vozilo precej manj funkcionalno kot je mislil pred nakupom.

Ideja leta? Bogati Francozi hočejo višje davke!

Da avto vseeno ne bi stal v garaži, ga je začel posojati prijateljem, ki so se želeli vsaj en dan voziti s takšnim sanjskim avtom.

In tako se je rodila nova poslovna ideja ...

V času krize je tako nastalo podjetje HiGear, ki se ukvarja z izposojo pregrešno dragih avtomobilov. 'Izposojevalnice avtomobilov večinoma posojajo avtomobile, ki so dobri za nakupovanje v supermarketu ali pa za turistično spoznavanje mesta,' pravu Hussein.

'Naš poslovni model pa je orientiran na ljudi, ki si želijo nekaj več, pa za to nimajo denarja. Na primer za Aston Martina!'

Največ njihovih strank se sicer oglasi pri njih, ko želijo koga presenetiti ali same praznujejo kaj pomembnega in želijo ta izjemen dogodek proslaviti na poseben način - z izposojo pregrešno dragega avtomobila.

Izposoja je edina rešitev za njih, nakup bi predstavljal finančni samomor

Žal pa že nekaj hitrih računov na žepnem računalu razkrije žalostno dejstvo, da bi moral človek s povprečno slovensko plačo za na primer nakup luksuznega športnega avtomobila Ferrari 599 GTB Fiorano delati skoraj 30 let, če bi ga želel odplačati. Poleg tega bi nakup takega avtomobila med bližnjimi in daljnimi sosedi, sorodniki, prijatelji in sodelavci v času krize veljal za drzno potezo in izpostavljanja.

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce