Finančni trgi

Prispevki

Coca Cola zabeležila velik porast prodaje

Coca Cola zabeležila velik porast prodaje
April 18
07:37 2012

Coca Cola je pred kratkim poročala o višji prodaji v zadnjem četrtletju, ki je posledica velike rasti prodaje na razvijajočih se trgih.

Ameriška multinacionalka je tudi razkrila, da so se njeni prihodki v zadnjem četrtletju (glede na enako obdobje lani) povečali za 6 %, na 11.14 milijarde dolarjev.

Povečano prodajo so zaznali na vseh trgih kjer poslujejo, največji vzpon pa so zabeležili Indiji (+20%), Kitajski (+9%) in Braziliji (+4%). Čisti dobiček v četrtletju se je povečal za 8 %,  na 2,05 milijarde dolarjev.

Poslovna napaka leta gre … Coca Coli!

Podjetje poleg svojega najbolj poznanega proizvoda Coca Cola med drugim trži tudi znamke Fanta, Sprite, Vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Del Valle, itd.

Večjo rast prodaje so zabeležile njihove negazirane pijače, saj so prodali za več kot 9% glede na preteklo obdobje. Na drugi strani pa se je prodaja njihovih gaziranih pijač povečala za 4 %.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce