Finančni trgi

Prispevki

Milijarderji, pazite se, ženske prihajajo iz ozadja …

Milijarderji, pazite se, ženske prihajajo iz ozadja …
October 29
09:31 2014

Čeprav še vedno velja nesporno dejstvo, da na listi dolarskih milijarderjev kraljujejo moški, pa najbrž to ne bo več veljalo čez nekaj desetletij. Vsaj če stavimo vse na povečan trend ženskih milijarderk, ki se vse bolj prebijajo iz ozadja …

V ZDA je bilo pred več kot tremi desetletji (med letoma 1981-1985) med tisoč najbogatejšimi Američani le slaba 2 odstotka žensk. Četrt stoletja pozneje (med leti 2008-2012), po izbruhu velike finančne krize, se je ta odstotek drastično povečal v prid žensk - med tisoč najbogatejšimi Američani se trenutno nahaja slabih 11 odstotkov žensk, kar vsekakor ni zanemarljiv odstotek.

Kljub vzpodbudnim novicam pa med prvimi 1.000 najbogatejšimi Zemljani še vedno najdemo manj kot 100 žensk, ki se povečini nahajajo na dnu lestvice najbogatejših in le stežka dosegajo rezultate moških.

Oglej si lestvico najuspešnejših in najmogočnejših žensk po izboru revije Fortune

Z omenjeno lestvico pa se ne strinjajo predvsem kitajski mediji. Po njihovih podatkih naj bi bile absolutne zmagovalke ravno Kitajke.

Po pisanju uradnega kitajskega komunističnega časnika naj bi več kot polovica najbogatejših žensk prihajalo iz Kitajske – tako se denimo na prvih petih mestih najbogatejših žensk še vedno nahajajo štiri Kitajke, sledijo dve Američanke, dve Angležinje, Španka in Italijanka.

Ni kaj, tudi boj za bogastvo med ženami je očitno 'mednarodni'.

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce