Finančni trgi

Prispevki

Najtežje dobijo delo ženske z otroki

Najtežje dobijo delo ženske z otroki
January 29
07:21 2014

V vseh državah Evropske unije delo najtežje najdejo ženske - možnost, da ga sploh dobijo, pa pada s številom otrok, ki jih imajo, je pokazala vnovična raziskava evropske agencije za statistiko Eurostat.

V EU ima večina žensk, ki je zaposlenih, vsaj enega otroka ali več. Teh je več kot tri četrtine vseh zaposlenih žensk, pri čemer pa je žensk s tremi otroki ali več le slabih 15 odstotkov od vseh zaposlenih žensk v EU. Podatki o brezposelnih ženskah pa rakrivajo ravno nasprotno - največ brezposlenih žensk je tistih, ki imajo tri otroke ali več, najmanj pa - presenetljivo - žensk brez otrok.

Ko govorimo o moških, nam podatki kažejo popolnoma drugo zgodbo. V EU naj bi bilo zaposlenih kar 90% moških, ki imajo dva otroka ali več!

Piratstvo – ‘nadloga’ desetletja, ki stane na milijone delovnih mest?

Statistika Eurostata še pravi, da je v EU registriranih 200 milijonov gospodinjstev, od tega slabo četrtino predstavljajo pari brez otrok, 23% pari, ki imajo otroke, 17% ženske brez otrok, 13% pa moški brez otrok. 4% gospodinjstev je takšnih, kjer živijo mati in otroci, samskih moških, ki postajajo starši, pa je le 0,5%.

Delež mater samohranilk je sicer najnižji v Grčiji, Rominiji, Malti in na Finskem, največji pa v Veliki Britaniji in Estoniji. Največ samskih žensk brez otrok pa imajo na Finske,, Nemčiji, Avstriji in Litvi.

About Author

Tuji mediji

Tuji mediji

Zanimivi prispevki drugih medijev v Sloveniji.

Related Articles