Finančni trgi

Prispevki

Naložbena zavarovanja še vedno ‘hit’ med vlagatelji?

Naložbena zavarovanja še vedno ‘hit’ med vlagatelji?
May 13
17:51 2012

Čeprav so naložbena življenjska zavarovanja pretežno sestavljena iz vzajemnih skladov, slovenske zavarovalnice v zadnjih letih ne delijo usode kapitalskega trga oziroma industrije vzajemnih skladov. Medtem ko je likvidnost na Ljubljanski borzi še vedno na rekordno nizkih ravneh, vzajemni skladi pa se soočajo z neto odlivi, je domačim zavarovalnicam lani z naložbenimi zavarovanji še vedno uspelo zbrati kar četrt milijarde evrov premij.

V naložbena življenjska zavarovanja domačih zavarovalnic so Slovenci zgolj v zadnjih petih letih vložili že več kot 1,2 milijarde evrov, od leta 2004, ko so zavarovalnice začele agresivno trženje naložbenih zavarovanj, pa že 1,54 milijarde evrov. Samo lani so slovenske zavarovalnice z naložbenimi življenjskimi zavarovanji zbrale 243 milijonov evrov kosmatih premij, s klasičnimi življenjskimi zavarovanji pa 20 milijonov evrov manj.

 

 

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce