Finančni trgi

Prispevki

Imeti dobre ideje pogosto pomeni imeti veliko težav!

Imeti dobre ideje pogosto pomeni imeti veliko težav!
July 01
06:30 2013

V svetu naj bi podjetni ljudje skoraj vsako minuto izmislili nekaj novega. Tako med ljudmi obstaja splošno mnenje, da so samostojni podjetniki pravi gejzir idej. Toda resnica o uspehu je žal nekoliko drugačna, kljub temu, da pogosto slišimo, kako nekateri podjetniki uspejo na podlagi mnogih idej.

Toda žal večina (predvsem malih) podjetij, ki so delovali na ta način, zelo hitro propade.

To se zdi precej skregano z zdravim razumom, kajne?

Pri malih podjetjih sta čas, denar zelo omejeni dobrini in smotrno ravnanje z njima lahko hitro odloča o uspehu ali propadu podjetja. Mala podjetja, ki so na trgu uspela, so tako povečini tista, ki so se osredotočila na neko storitev ali izdelek in jo izpilila do popolnosti. Poleg tega uspešna podjetja veliko vlagajo v svojo prihodnost in se trudijo nenehno izboljševati svoje storitve ali izdelke.

Kako do noro 'pametnih' idej'?

Predstavljamo vam primer uspešnega malega podjetja iz zahodne obale ZDA. In 'n Out je veriga prodajaln hitre hrane. Njihov jedilnik je sila omejen, na voljo imajo le hamburgerje, krompirček, gazirane pijače in šejke.

Namesto dodajanja vseh mogočih dodatkov in kombiniranja različnih jedi so se pri In 'n Outu raje osredotočili na kakovost svojih izdelkov. A niso se ustavili le pri tem, veliko truda so vložili tudi v povečanje hitrosti postrežbe.

Tako so si ustvarili dobro ime med uporabniki, kar je v poplavi trgovin z hitro hrano bistvenega pomena.

Veliko podjetji pa dela stvari ravno obratno, v želji po povečanju prodaje imajo na repertuarju kupe 'dobrih' idej, ki pa so le 10% realizirane in se tolažijo s tem, da so 'v povprečju' vendarle nekaj naredili.

Na kratko povedano, zamenjujejo gibanje z razvojem. Glavna prioriteta malih podjetji morajo biti torej potrošniki in dodana vrednost, ki jo lahko podjetja ponudijo. Za mala podjetje je zelo pomembna pozornost in iskanje novih poti do uspeha, še posebej v težkih časih kot so sedaj.

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce