Finančni trgi

Prispevki

Povejte, kakšen poklic imate, pa povemo, kakšna je verjetnost, da postanete alkoholik?

Povejte, kakšen poklic imate, pa povemo, kakšna je verjetnost, da postanete alkoholik?
January 27
07:55 2013

Ne boste verjeli, toda obstaja celo seznam poklicev, katerega lestvica razkriva poklice, v katerih je največja verjetnost, da postanete alkoholiki.

Med prvimi sedemnajstimi so se po naslednjem vrstnem redu znašli smetarji, oglaševalci, mojstri za polaganje talnih oblog, vrtnarji, anketarji, kmetje, animatorji, mojstri za vlivanje betona, glasbeniki, mojstri za suho montažo, delavci na gradbiščih, mornarji, kuharji, slikopleskarji, krovci in čevljarji, čisto na vrhu potencialnih alkoholikov pa so natakarji.

Po poročilu ameriškega centra za kontrolo in preprečevanje bolezni CDC stroški zaradi prekomerne uporabe alkohola strmo naraščajo - leta 2006 so na primer znašali 223,5 milijard dolarjev, kar je 21% več kot leta 1998, ko so znašali 185 milijard dolarjev. Do leta 2013 pa naj bi po napovedih

Madžarska sprejela davek na nezdravo prehrano

72% teh stroškov povzroči zmanjšana koncentracija in posledično slabše opravljeno delo, zaposleni pa padejo v začaran krog. Zaradi slabšega dela končajo med slabše plačanimi in brezposelnimi, oboje pa je povod za še večje uživanje alkohola.

CDC kot prekomerno pitje alkohola sicer definira več kot eno alkoholno pijačo na dan za ženske in več kot dve na dan za moške.

 

 

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce