Finančni trgi

Prispevki

V najbogatejšem mestu ni najbolje živeti

V najbogatejšem mestu ni najbolje živeti
February 28
09:12 2010

Po raziskavi Londonskega časopisa The Economist se najbolje na svetu živi v kanadskem Vancouverju.

Slovenci imamo dokaj srečo, saj v kolikor nismo zadovoljni z življenjem na sončni strani Alp, potrebujemo le nekaj ur vožnje do Dunaja, ki je na lestvici mest, kjer je kakovost življenja najvišja zasedel kar 2 mesto.

10 top mest na svetu:

earth1. Vancouver, Kanada
2. Dunaj, Avstrija
3. Melbourne, Avstralija
4. Toronto, Kanada
5. Calgary, Kanada
6. Helsinki, Finska
7. Sydney, Avstralija
8. Perth, Avstralija
9. Adelaide, Avstralija
10. Auckland, Nova Zelandija

In katero mesto velja za najbogatejše?

Eurostat je objavil podatke o najbolj razvitih regijah v Evropi. Pri razvrstitvi so upoštevali tako BDP kot kupno moč prebivalstva.

Na vrhu lestvice se je tokrat znašel center Londona, kjer imajo prebivalci kar 334 odstotkov večji BDP na prebivalca od evropskega povprečja, ki znaša 24.900 evrov. Londonu sledijo še Luksemburg, Bruselj, Hamburg in Praga.

Slovenijo Eurostat deli na dve regiji: zahodno (v katero je vključena tudi Ljubljana) in vzhodno. Kot država naj bi z BDP dosegali 88,6 odstotka povprečja. Bolje se godi zahodni Sloveniji, ki se je dvignila nad povprečje s 106,7 odstotka oziroma 20.600 evri BDP na prebivalca.

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce