Finančni trgi

Prispevki

Več Facebook oboževalcev, slabše za vaš profil?

Več Facebook oboževalcev, slabše za vaš profil?
October 23
02:42 2012

Če imate lastno podjetje, so vam najbrž že večkrat povedali, da je izjemno pomembno, da zanj ustvarite Facebook profil in začnete svoje proizvode in storitve tržiti tudi tam.

Potem pa je prišla presenetljiva novica. Ugotovili so, da le približno 5% ljudi, ki postanejo oboževalci vaše strani, vsake toliko zares pride nanjo in si ogleda ponudbo.

Zuckerbergovi nasveti za dolgo, bogato in uspešno kariero

Družba PageLever pa je objavila raziskavo, ki je ugotovila, da več oboževalcev ima na Facebooku vaše podjetje, manjša je verjetnost, da boste zares dosegli svojo ciljno skupino.

Kriv je EdgeRank, algoritem, ki ga Facebook uporablja, da določi, katere vsebine bo priporočil uporabniku.

Ali bo izbral vašo vsebino ali ne, je odvisno od tega, kako sveža je novica in kako močna je povezava med njeno vsebino in vsebinami, ki so uporabniku običajno všeč.

To torej pomeni, da za posel ni dovolj, da ustvarite Facebook stran in nanjo objavljate vsebine, ampak morajo biti te skrbno premišljene, sicer bodo objave namenjene same sebi.

Kako se torej temu izogniti?

1. Redno osvežujte svoj status. Pri tem pa pazite na vsebino. Postavljajte vprašanja, izdelajte anketo, vsebinsko pa naj bo vprašanje zastavljeno tako, da bo čim več odziva. Več kot ima vaše sporočilo 'likeov' in komentarjev, večja je verjetnost, da ga bo algoritem uvrstil na seznam vsebin, ki jih prijatelji morajo videti.

2. Uporabite facebookovo vprašanje.
Gre za možnost postavljanja vprašanj, ki jo omogoča sistem, njegova uporaba pa bo prinesla večjo izpostavljenost vašega vprašanja.

3. Uporabite slikovne in video vsebine
Nekatere vsebine se po Facebooku razširijo kot požar in ponavadi so to slikovna in video gradiva.

4. Izvedite Facebook nagradno igro
Nagrada naj bo dovolj vredna, da bo vzbudila pozornost bralcev. A čimbolj povezava z vsebino vašega podjetja. Če boste v zameno za like ponujali iPad, potem boste sicer naenkrat dobili veliko oboževalcev, a večina se po koncu akcije ne bo več vrnila.

5. Pametno izbirajte prijatelje.
Facebook omogoča veliko načinov 'targetinga' ljudi. Uporabite jih! Ključ do uspeha ni v kvantiteti!

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce