Finančni trgi

Prispevki

Volvo dobil novega direktorja

Volvo dobil novega direktorja
October 22
07:28 2012

Kitajski lastniki švedskega avtomobilskega izdelovalca Volva so se odločili za zamenjavo vodstva družbe, ki jo je dosedaj vodil Stefan Jacoby.

Novi direktor je tako postal nekdanji šef MAN-a (izdelovalca tovornjakov) Haakan Samuelsson. Pričakovano je bilo, da se dosedanji direktor Jacoby zaradi bolezni ne bo več mogel vrniti na svoje staro delovno mesto.

Med vlagatelji so se medtem že pojavila prva vprašanja, ali bo novi direktor nadaljeval z dosedanjo strategijo podjetja, ki je stremela k višji prodaji in krepitvi dobička, hkrati pa je težila k širjenju ponudbe avtomobilov višjega cenovnega razreda.

Ford bo v Evropi odpuščal

Samuelsson je ob nastopu funkcije dejal, da je pripravljen na izziv, kljub temu pa je poudaril, da nobena druga gospodarska dejavnost ne prinaša toliko kompleksnih izzivov kot izdelovanje avtomobilov.

Nova definicija luksuza

Prejšnji direktor Jacoby, ki trenutno okreva po možganski kapi, ki mu je omejila uporabo desne strani telesa, je izrazil upanje, da bo novemu vodstvu uspelo ponovno oživiti znamenito švedsko blagovno znamko, ki je vedno temeljila na funkcionalnosti in elegantnem minimalističnem skandinavskem oblikovanju.

Poleg tega je bila ena od glavnih prioritet podjetja ponuditi kupcem luksuznih avtov alternativo, ki je bolj prijazna do okolja in ne teži k tradicionalnim tendencam ostalih proizvajalcev in k ustvarjanju vedno večjih avtomobilov z ogromnimi hrupnimi motorji.

Glavno upanje podjetja ostaja, da bi Volvo postal resna konkurenca nemškimi velikanom, kot so to denimo BMW, Mercedes in Audi.

A do sedaj se želje podjetja niso uresničile. Volvo je moral letos zaradi strmega upada prodaje zmanjšati svojo proizvodnjo vozil v Evropi - nič kaj bolj obetaven pa ni bil niti začetek prodaje njihovih vozil na Kitajskem.

V obdobju od leta 2011-2016 bodo pri Volvu za uresničitev svojih ambicij namenili kar 11 milijard dolarjev, kar daleč presega kupnino za celotno podjetja (1,8 milijarde dolarjev), ki jo je leta 2010 Fordu plačal kitajski Geely.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles