Finančni trgi

Prispevki

Zakaj se hudič skriva v drobnem tisku?

Zakaj se hudič skriva v drobnem tisku?
May 23
08:16 2012

PREPROSTO - ker je tam najmanj opazen. To je na lastni koži spoznal tudi naš bralec Matjaž ...

Bridko izkušnjo, povezano s tem dejstvom, je doživel naš bralec Matjaž, ki je karamboliran avtomobil svoji avtohiši v popravilo pripeljal v četrtek popoldne, zaradi kompleksnosti in čakanja na rezervne dele pa je popravljen avtomobil prejel šele naslednji torek, torej 5 dni po škodnem primeru. V vmesnem času je seveda uporabljal nadomestni avtomobil, ki pa ga je, kot se je kasneje izkazalo, zelo drago stal.

Po prijavi škodnega dogodka zavarovalnici je cenilec glede na vrsto škode avtomobila priznal nadomestno vozilo le za en dan in nič več, kar pa seveda naš bralec ni vedel, saj je po bežnem pregledu splošnih pogojev mislil, da mu nadomestni avtomobil pripada do 10 dni v vsakem primeru. Zavarovalnica je tako avtohiši, kjer je imel Matjaž avtomobil v popravilu, plačala le za en dan nadomestnega vozila, strošek za ostale 4 dni pa je moral kriti naš bralec.

Pri nadomestnih vozilih se v praksi zelo velikokrat pojavi nesporazum oziroma ga zavarovanci napačno interpretirajo. Marsikomu na polici le na hitro prebere, da ima zavarovanec nadomestno vozilo lahko na voljo 10, 20 ali celo 30 dni. Vendar pa le malo ljudi natančno prebere, da zavarovalnica v primeru prometne nesreče ali pa popravila zaradi nesreče na parkirišču zavarovancu ponuja nadomesten avto le zgolj za čas načrtovanih ur popravila avtomobila.

In kaj sploh pomeni čas načrtovanih ur popravila avtomobila?

Če na primer cenilec v zavarovalnici oceni, da je potrebno za demontažo, lakiranje, popravilo itd. avtomobila zgolj 5 ur popravila (to pomeni da je manj kot 8 ur in mu je nadomesten avto na voljo cel dan), vam pravica do nadomestnega vozila zapade točno po petih urah, kljub dejstvu, da vam v drobnem tisku piše, da je nadomestni avtomobil maksimalno na voljo lahko 30 dni.

Sicer pa je splošno znano dejstvo, da marsikateri Slovenec za avtomobilsko zavarovanje preprosto plačuje preveč. Razlike med cenovno ponudbo zavarovalnic so namreč 20- in več odstotne, pri kasko zavarovanju se ta odstotek lahko le še poveča.

Zagotovite si brezplačen informativni izračun in preverite, ali bi vaše avtomobilsko zavarovanje lahko bilo cenejše! Kontaktirajte nas na: info(afna)financnitrgi.com in potrudili se bomo, da bomo za vas poskušali najti najbolj ugodno zavarovanje!

OPOMBA: Pišite nam o vsem, za kar menite, da se na finančnem parketu ne bi smelo dogajati. Delite svoje negativne izkušnje z nami in preko portala Finančni trgi obvestite širšo množico o morebitnih finančnih goljufijah, nepoštenih poslovnih praksah, nekorektnem odnosu prodajalcev ali svetovalcev in vseh sumljivih stvareh iz finančnega vidika... Verjemite nam, hvaležni vam bodo tako bralci kot tudi mi.

Pri morebitnih aktualnih in zanimivih temah bomo stvar tudi podrobno raziskali! Sporočite nam vašo težavo na: info(afna)financnitrgi.com in potrudili se bomo, da bomo zadevo raziskali!

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce