Finančni trgi

Prispevki

NOVO: Zdaj tudi zavarovanje za primer odpovedi poroke!

NOVO: Zdaj tudi zavarovanje za primer odpovedi poroke!
March 29
07:50 2012

V ZDA se je pojavil nov trend; ljudje se vse bolj odločajo za zavarovanje svojega zakona in se tako nekako zaščitijo pred tem, da bi bili močno prizadeti. Tisti, ki se odločijo, da njihov zakon pomeni določeno tveganje, lahko vsak mesec vplačujejo nizko premijo, ki se jim v primeru ločitve izplača v roku štirih let.

Obstaja pa tudi zavarovanje za poroko samo, lahko se naprimer zgodi, da na svojo poroko povabite 200 gostov, naročite slavnostno jedilno mizo, kupite poročno obleko, na koncu pa obred zaradi nepričakovanih dogodkov, kot so bolezen ali neugodne vremenske razmere, odpade. Podobno kot v ZDA so tudi v Avstriji za odpoved poroke zaradi tovrstnih nevšečnosti že uvedli odškodninsko zavarovanje.

Odškodninsko zavarovanje v primeru neprijetnosti, ki bi lahko vodile v odpoved poroke, in ki je v Avstriji na voljo od lanskega novembra, bo še posebej prišlo v poštev maja, ko običajno zabeležijo največje število poročnih slavij, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Še pravočasno je tako ena od avstrijskih zavarovalnic napovedala, da bo možno zavarovanje kupiti celo za primer odpovedi poroke, ker bi si ženin ali nevesta v zadnjem hipu, tik pred oltarjem, premislila. Ker bi temu razumljivo sledile hude psihične bolečine drugega partnerja, bo žalost slednjemu lahko olajšala vsaj odškodnina, ki bo znašala tisoč evrov.

Zadnjico si je zavarovala za več kot 700 milijonov evrov!

Sicer pa se bodo lahko mladi pari tik pred poroko lahko zavarovali tudi za primer poškodbe poročnih oblačil neveste ali ženina, izgube prstana, odpovedi DJja ali v primeru hude nesreče.

Svojih poročnih slavij pa ne bodo lahko zavarovali le mladoporočenci. Istospolno usmerjeni bodo lahko zavarovali registracijo istospolne partnerske skupnosti, prav tako pa bodo lahko starejši zavarovali slavja ob srebrnih in zlatih porokah.

Obstaja pa tudi vse več zavarovanj, ki so še bolj nenavadna, od zgoraj opisanih, moški se tako vse bolj odločajo za zavarovanje svojega spolnega uda in tako vsaj v njihovih očeh zaščitijo svoje »premoženje«.

Pri tej temi lahko omenimo še tri angleške gospodične, ki so se odločile za zavarovanje svojega devištva v primeru brezmadežnega spočetja. Če bi se za katero izkazalo, da je zanosila po »nenaravni« poti, bi prejela kar milijon funtov odškodnine.

Eden izmed zanimivejših primerov absurdnih zavarovanj je tudi tisto, ki so ga zahtevali triatlonci, ki so se morali podati v jezero Loch Ness na plavalni del tekmovanja. Zbali so se, da bi njihov nastop ovirala domnevna pošast v jezeru – Nessie, zato so jih zavarovali v primeru njenega napada.

Poučna je lahko zgodba, v kateri je strasten kadilec cigar želel proti požaru zavarovati svojo kolekcijo cigar. Zavarovalnica je njegovo željo sprejela, vendar mu ni hotela izplačati odškodnine, ko je sam pokadil cigare. Svoj zahtevek je opravičeval s tem, da naj bi jih res uničil požar.

Nova vrsta zavarovanja se je pojavila tudi v obdobju najvišje gledanosti serije Dosjeji X. Takrat se je več ljudi (gledalcev) zavarovalo pred ugrabitvijo nezemljanov in možnostjo, da nanje pade satelit.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce