Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • SoftBank po vrsti težav z visokim padcem vrednosti delnic Delnice Japonskega konglomerata Softbank Group so danes izgubile več kot tri odstotke vrednosti, potem ko je veliki tehnološki vlagatelj, v enem dnevu doživel tri razočaranja, vključno s slabim nastopom družbe...
  • Trgi ne najdejo jasne usmeritve Azijske delnice in najpomembnejše valute na svetu so se v četrtek ustavile, da bi zadihale, saj so se trgi bojevali za vzpostavitev smeri v odsotnosti trdnih informacij glede nove različice...
  • Predsednik FED opozarja na negotovost glede inflacije Pojav nove variante kitajske kuge naj bi dvigovala negotovost glede inflacije, je opozoril predsednik Ameriške centralne banke. Naraščajoče okužbe s kitajsko kugo in njena nova različica, predstavljajo nova tveganja za...
  • Direktor Nissana opozarja na nadaljevanje kroničnega pomanjkanja čipov Izvršni direktor Nissana je opozoril, da bi lahko najnovejša različica kitajske kuge dodatno zaostrila kronično pomanjkanje čipov, ki se uporabljajo v proizvodnji avtomobilov. Makoto Učida je tako dejal, da je...
  • Težave Evergranda se stopnjujejo Delnice skupine Evergrande, so med današnjim jutranjim trgovanjem izgubile kar 4,8 odstotka vrednosti, potem ko se je predsednik družbe odločil zmanjšati svoj delež v podjetju, ki je v hudih finančnih...

Rast vrednosti kriptovalut se ne ustavlja

Rast vrednosti kriptovalut se ne ustavlja
November 08
06:30 2021

Bitcoin se je danes povzel na najvišje nivoje v zadnjih dveh tednih in pol, medtem ko je druga najbolj priljubljena kriptovaluta Ether dosegla novo rekordno vrednost, pri čemer kriptovalute pridobivajo na vrednosti na valu zagona, tokov, ugodnih novic in strahu pred visoko inflacijo.

Bitcoin se je nazadnje podražil za 3 odstotke na 65.121 dolarjev, medtem ko je valuta Ether, ki jo podpira omrežje ethereum, dosegla nov rekordni nivo pri ceni 4711 dolarjev.

Svetovne delnice na rekordnih nivojih

Etherm je od začetka oktobra pridobil že 57 odstotkov vrednosti, medtem ko je Bitcoin zrasel za približno 50 odstotkov, saj so vlagatelji prejšnji mesec pozdravili zagon ameriškega borznega sklada z bitcoini, s katerim se trguje prek terminskih pogodb, hkrati pa so iskali naložbe, ki bi jih varovale pred trenutno visoko inflacijo.

Padec realnih donosov, ko se trgovalci pripravljajo na inflacijo, povečuje privlačnost sredstev, kot so zlato in kriptovalute, ki ne plačujejo kupona, je dejal Kyle Rodda iz družbe IG Markets in dodal, da je razpoloženje v tem finančnem sektorju dobro.

"Finančne institucije želijo biti del tega, regulativni organi pa aktivnosti nočejo preveč zajeziti," je dejal. "Smo že skoraj prek točke preloma, kjer bo stvar postala del sistema, ki ga bo zelo, zelo težko izvleči."

V zadnjih tednih je največja avstralska banka dejala, da bo svojim maloprodajnim strankam začela ponujati trgovanje s kriptovalutami, oblasti v Singapurju pa so zvenele pozitivno glede razreda sredstev, podpora valutam pa je tudi posledica pozitivnega razpoloženja na delniških trgih.

Prejšnji teden je novoizvoljeni župan New Yorka Eric Adams dejal, da bo svoje prve tri plače, kot župan prejel v obliki bitcoin plačil, pri čemer je nakazal svojo namero, da bi postalo mesto "center industrije kriptovalut", potem ko je podobno obljubo podal že župan Miamija.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles