Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

RBS blizu poravnave z ameriškim ministrstvom za pravosodje

RBS blizu poravnave z ameriškim ministrstvom za pravosodje
May 10
05:48 2018

Royal Bank of Scotland (RBS), se je z ameriškimi regulativnimi organi dogovorila za plačilo kazni v višini 4,9 milijarde dolarjev, s katero bodo končali dolgotrajno preiskavo v njihova dejanja v obdobju pred nastopom globalne finančne krize.

Izvršni direktor banke, Ross McEwan je dejal, da je sporazum z ameriškim ministrstvom za pravosodje pomemben mejnik za družbo. Preiskava o prodaji finančnih produktov RBS od leta 2005 do leta 2007 je bila temni oblak, ki je dolgo visel nad banko. Iz ameriškega ministrstva za pravosodje so medtem sporočili, da se morajo pred zaključkom preiskave izpogajati še nekaj nadaljnjih podrobnostih.

Argentina bo za “izogibanje krizi” iskal pomoč Mednarodnega denarnega sklada

McEwan je dejal: "Današnja napoved predstavlja za banko pomemben mejnik. Sklenitev te načelne poravnave z ameriškim ministrstvom za pravosodje bo, ko bo dokončana, omogočila, da se lotimo te pomembne preostale zapuščine in je cena, ki jo moramo plačati za globalne ambicije, ki jih je imela banka pred krizo."

Dejal je, da bi "odprava negotovosti" za RBS, ki so jo v letu 2008 rešili davkoplačevalci, naredila banko veliko močnejšo.

Pri banki so dejali, da bodo približno 3,6 milijarde dolarjev kazni poplačali z zato že rezerviranimi sredstvi. Mnogi analitiki pa so napovedali, da bi lahko bila končna poravnava višja od 4,9 milijarde dolarjev.

Novica, da je dogovor blizu zaključka, bo verjetno sprožil špekulacije o tem, kdaj se bo britanska vlada odločila za prodajo svojega 71 odstotnega lastniškega deleža v RBS.

 

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce