Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • Trgi so nov teden začeli pozitivno Azijske delnice so nov trgovalni teden začele z pozitivno rastjo, sicer pa bo teden poln objave poslovnih rezultatov pomembnih svetovnih družb. Na današnje trgovanje so vplivale novice o poizkusih sprejema...
  • Evergrande začasno preprečil bankrot Delnice kitajskega nepremičninskega velikana Evergrande, so med današnjim trgovanjem na borzi v Hongkongu pridobile 6 odstotkov vrednosti, potem ko so kitajski mediji poročali, da je uspelo družbi pred ključnim iztekom...
  • Delnice Evergranda so ob ponovnem začetku trgovanja zgrmele v prepad Delnice družbe Evergrande so med današnjim trgovanjem na borzi v Hongkongu izgubile 14 odstotkov vrednosti, saj je bilo po 17 dni trajajoči prekinitvi spet mogoče trgovati z njimi. Izjemno zadolženi...
  • Trgi so danes poslovali optimistično Azijski trgi so med današnjim trgovanjem pridobili na vrednosti, potem ko se je donos ameriških dolgoročnih obveznic povišal na najvišje nivoje v zadnjih petih mesecih. Vse to je posledica naraščajočega...
  • Cene nafte so začasno nehale naraščati Cene nafte so se v torek znižale, pri čemer je nafta znamke Brent na vrednosti izgubila že drugi dan zapored, kar je bila posledica počasnejše gospodarske rasti na Kitajskem in...

Real Madrid je najvrednejši Evropski nogometni klub

Real Madrid je najvrednejši Evropski nogometni klub
May 29
06:15 2019

Real Madrid je prehitel Manchester United in postal najbolj vreden evropski nogometni klub, saj je družba KPMG njegovo vrednost ocenila na 3,22 milijarde evrov. Španski velikan je tako osvojil najvišje mesto letošnje lestvice družbe KPMG, ki ocenjuje poslovno vrednost nogometnih klubov v Evropi.

Poročilo, ki temelji na sezonah 2016-17 in 2017-18 preučuje donosnost klubov, njihove televizijske pravice, priljubljenost, športni potencial in vrednost stadionov, na katerih nastopajo. Finalista Lige prvakov Liverpool in Totenham Hotspur sta se znašla na sedmem in devetem mestu lestvice.

Medtem sta finalista lige Evropa, Chelsea in Arsenal zaseda šesto in osmo mesto. V deseterici je še en angleški klub, Manchester City, kar pomeni, da je v prvi deseterici najvrednejših nogometnih klubov v Evropi zastopanih kar šest angleških klubov.

Azijske delnice brez sprememb, evro po volitvah umirjeno

Real Madrid, ki je v zadnjih dveh sezonah osvojil Ligo Prvakov je svojo vrednost povišal za 10 odstotkov.

Vodja družbe KPMG, Andrea Sartori je dejal, da se je skupna vrednost nogometne industrije v zadnjem letu povečala za 9 odstotkov. "Skupna vrednost 32 najboljših klubov temelji predvsem na 5 odstotnem povečanju skupnih poslovnih prihodkov," je dejal.

"Po drugi strani pa so se povečali tudi stroški osebja, pri čemer se je povprečno razmerje med stroški za osebje in prihodki v glavnih klubih povečalo za 4 odstotke na 63 odstotkov."

Najvrednejših 10 evropskih nogometnih klubov:

Real Madrid - 3.224 milijarde evrov
Manchester United - 3.207 milijarde evrov
Bayern Munich - 2.696 milijarde evrov
Barcelona - 2.676 milijarde evrov
Manchester City - 2.460 milijarde evrov
Chelsea - 2.227 milijarde evrov
Liverpool - 2.095 milijarde evrov
Arsenal - 2.008 milijarde evrov
Tottenham - 1.697 milijarde evrov
Juventus - 1.548 milijarde evrov

"Absolutna prevlada"

Sartori dodaja: "Na ravni lig je angleška Premier League potrdila svojo absolutno prevlado, saj ima med 32 najvrednejšimi klubi v Evropi kar devet predstavnikov, njihova vrednost pa predstavlja 43 odstotkov celotne skupne vrednosti klubov najbogatejše skupine."

Medtem je vrednost Inter Milana poskočila za pet mest na 15. mesto, s čimer je klub postal za Juventusom drugi najvrednejši v Italiji, kar je predvsem posledica 41 odstotne rasti poslovne vrednosti kluba.

Letos je bilo 13 klubov ocenjenih na več kot milijardo evrov, kar je eden več kot v letu 2018. Osem klubov je vrednejših od 2 milijard evrov, pet od njih prihaja iz angleške premier League, dva kluba sta Španska, eden pa je nemški.

V najvrednejši 32 je letos prvič škotski prvak Glasgow Celtic, novi pa je tudi španski Villareal, medtem ko sta iz lestvice izpadla Valencia in turški Fenerbahce.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles