Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • Trgi so nov teden začeli pozitivno Azijske delnice so nov trgovalni teden začele z pozitivno rastjo, sicer pa bo teden poln objave poslovnih rezultatov pomembnih svetovnih družb. Na današnje trgovanje so vplivale novice o poizkusih sprejema...
  • Evergrande začasno preprečil bankrot Delnice kitajskega nepremičninskega velikana Evergrande, so med današnjim trgovanjem na borzi v Hongkongu pridobile 6 odstotkov vrednosti, potem ko so kitajski mediji poročali, da je uspelo družbi pred ključnim iztekom...
  • Delnice Evergranda so ob ponovnem začetku trgovanja zgrmele v prepad Delnice družbe Evergrande so med današnjim trgovanjem na borzi v Hongkongu izgubile 14 odstotkov vrednosti, saj je bilo po 17 dni trajajoči prekinitvi spet mogoče trgovati z njimi. Izjemno zadolženi...
  • Trgi so danes poslovali optimistično Azijski trgi so med današnjim trgovanjem pridobili na vrednosti, potem ko se je donos ameriških dolgoročnih obveznic povišal na najvišje nivoje v zadnjih petih mesecih. Vse to je posledica naraščajočega...
  • Cene nafte so začasno nehale naraščati Cene nafte so se v torek znižale, pri čemer je nafta znamke Brent na vrednosti izgubila že drugi dan zapored, kar je bila posledica počasnejše gospodarske rasti na Kitajskem in...

Real Madrid ponovno na vrhu lestvice najbogatejših nogometnih klubov na svetu

Real Madrid ponovno na vrhu lestvice najbogatejših nogometnih klubov na svetu
January 24
07:36 2019

Real Madrid je na vrhu letošnje lestvice 20 najbogatejših nogometnih klubov na svetu, pri čemer je iz vrha spodrinil  Manchester United in ustvaril rekordne prihodke v višini 750,9 milijona evrov. United je zdrsnil na tretje mesto,  saj se je na drugo mesto povzpela Barcelona s čimer španska kluba po štirih letih spet zasedata prvi dve mesti na  lestvici.

Lestvica Nogometne denarne lige, ki jo sestavlja družba Deloitte in temelji na sezoni 2017-18, je hkrati pokazala, da so se skupni prihodki najbogatejših 20 klubov na svetu povišali za 6 odstotkov na 8,3 milijarde evrov, kar je prav tako nova rekordna znamka. Med najbogatejšo deseterico sicer še naprej prevladujejo klubi iz angleške Premier League, ki jih je tam kar šest.

»Izjemna uspešnost«

Seznam, ki je 22 po vrsti sicer beleži samo prihodke klubov in ne upošteva njihovih dolgov. Vrzel med prvima dvema kluboma je letos hkrati največja do sedaj saj ju loči že več kot 60 milijonov evrov. Real Madrid je lani osvojil tretji zaporedni naslov v Ligi Prvakov, ko so z 3 proti 1 v Kijevu premagali Liverpool.

Manchester United najvrednejši nogometni klub v Evropi

To je pomagalo povečati prihodke kraljevega kluba, ki se je tako že dvanajstič znašel na vrhu lestvice najbogatejših klubov na svetu. Klub je v lanski sezoni zabeležil rast komercialnih prihodkov v višini 54,8 milijona evrov, vključno s povečanjem sponzorskih in trgovskih prihodkov ter izkoriščanjem vedno bolj donosnih turnej v pripravljalnem obdobju.

Z 356,2 milijona evrov ima Real Madrid zdaj največje komercialne prihodke od vseh nogometnih klubov na svetu, kar je prispevalo k dosegi rekordnih prihodkov.

Dan Jones, ki vodi skupino Deloitte je dejal: "Izjemna finančna predstava Real Madrida v sezoni 2017-18 je zgrajena na njihovi dolgi zgodovini uspehov na zelenici, nazadnje s tremi zaporednimi zmagami v Ligi Prvakov. Te so klubu omogočile, da še naprej spodbuja komercialne prihodke, saj je želja po partnerstvih z najuspešnejšimi klubi v Evropi še naprej močnejša kot kdajkoli prej."

"Velika peterica"

Najmočnejšo peterico klubov zaključujeta Bayern Munchen in Mancherster City, ki sta v zadnjih dveh letih zadržala svoji poziciji. Mesta med šesti in deset zapolnjujejo klubi Paris St-Germain, Liverpool, Chelsea, Arsenal in Tottenham.

Vseh 20 klubov na lestvici sicer prihaja iz petih največjih lig v Evropi, Italija ima štiri predstavnike, Nemčija in Španija tri, enega pa Francija, preostali klubi so angleški.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles