Finančni trgi

Prispevki

Rekordni turistični izkupiček za Singapur

Rekordni turistični izkupiček za Singapur
February 13
11:44 2011

Singapur je lani s turizmom zaslužil 18,8 milijarde singapurskih dolarjev (10,8 milijarde evrov), kar je 49 odstotkov več kot v letu 2009, število turistov pa je poskočilo za petino na 11,6 milijona, so ta teden sporočili iz turistične organizacije te mestne državice na jugovzhodu Azije. Singapur tako uživa koristi hitre gospodarske rasti v Aziji.

Kar 80 odstotkov gostov te skoraj petmilijonske mestne državice na otoku južno od Malezije namreč prihaja iz Azije in tihomorske regije, največ iz Indonezije, Kitajske, Malezije, Avstralije in Indije. Prav tako se je močno povečalo število turistov s Filipinov, Tajske, iz Vietnama ter iz Hongkonga, Tajvana in Južne Koreje.

Singapur lahko postane najhitreje rastoče gospodarstvo

Kot so po poročanju tujih tiskovnih agencij poudarili v singapurski turistični organizaciji, je rast turizma spodbujalo predvsem splošno pozitivno gospodarsko razpoloženje v Aziji, ki velja za novi motor globalne gospodarske rasti, in pa odprtje dveh igralniško-zabaviščnih središč - Resort World Sentosa, ki ga je odprla malezijska igralniška skupina Genting Group, ter spektakularni Marina Bay Sands, ki ga je odprla ameriška družba Las Vegas Sands.

To drugo središče velja za najdražji zabaviščno-igralniški kompleks na svetu, sestavljajo pa ga tri stolpnice v višini 200 metrov, ki jih na vrhu povezuje strešni park z olimpijskim bazenom.

Singapur želi z razvojem turizma dodatno diverzificirati svoje gospodarstvo, ki temelji na finančnih storitvah in trgovini, tudi za naslednja leta pa v mestni državi napovedujejo rast v turističnem sektorju, tako da naj bi do leta 2015 dosegli cilj 17 milijonov turistov na leto in 30 milijard singapurskih dolarjev turističnih prihodkov.

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce