Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Rolls Royce je predstavil svoj prvi SUV v zgodovini

Rolls Royce je predstavil svoj prvi SUV v zgodovini
May 11
07:10 2018

Rolls Royce je postal najnovejši luksuzni proizvajalec avtomobilov, z SUV-jem v svoji ponudbi. Izvršni direktor družbe Torsten Müller-Ötvös, je dejal, da bo nov model z imenom Cullinan, ki bo stal od 230,000 evrov naprej "pomemben" trenutek in verjetno "najbolj pričakovan" Rolls Royce v zgodovini podjetja.

Letos sta svoje SUV-je predstavila tudi Bentley in Lamborghini, prihodnje leto pa naj bi jim sledil še Ferrari. Avtomobilski analitiki so dejali, da je moral Rolls Royce, ki je v lasti nemškega BMW-ja slediti trendom, za zajem spreminjajočega se povpraševanja med potrošniki.

“Diamant miru” je bil na dražbi prodan za 5,5 milijona evrov

Predstavitev novega modela, ki nosi ime po največjem diamantu na svetu, ki je del britanskih kronskih draguljev, zaznamuje premik stran od luksuznih limuzin po katerih je Rolls Royce najbolj znan.

Torsten Müller-Ötvös je za medije dejal, da se je njihova cilja skupina potrošnikov v zadnjem desetletju bistveno spremenila. "Videvamo, da postajajo posamezniki z velikih premoženjem, ki si lahko privoščijo Rolls Royce, vse mlajši in mlajši," je dejal. "Hkrati videvamo vse več ljudi, ki se želijo voziti sami. Tako postaja stari kliše, da Rolls Royce vozijo samo šoferji vse manj verodostojen." Nove stranke želijo avtomobil, s katerim lahko "greste v opero, vas lahko pripelje do koče v švicarskih Alpah in tako dalje", je dodal.

Analitiki avtomobilske industrije Arndt Ellinghorst iz družbe Evercore ISI, je dejal, da so SUV-ji že zamenjali večino vrhunskih limuzin, ker ponujajo bolj udoben sedalni položaj in boljši pregled na cesto. "Če voziš običajno luksuzno limuzino, še vedno izgledaš kot šofer; v luksuznem SUV-ju pa si še vedno kralj".

Dejal je, da "ni razloga" zakaj Rolls Royce ne bi vstopil na ta zelo donosen segment trga. "Tradicija je ena stvar, a Rolls Royce mora hkrati nasloviti spremembe pri povpraševanju. Znamka ima enkratno priložnost, da se iz 3000-4000 prodanih vozil na leto premakne na nivo med 5000 in 6000, ne da bi pri tem žrtvovala svojo luksuzno privlačnost," je dodal Ellinghorst.

"Zagotovo jih bo uspelo. BMW ima potrebno tehnologijo, s katero lahko postane Rolls Royce merilo pri izdelavi vrhunskega SUV-ja."

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles