Finančni trgi

Prispevki

S čim se vozijo vodilni slovenski menedžerji

S čim se vozijo vodilni slovenski menedžerji
February 25
08:34 2013

Javnost je v recesiji še bolj občutljiva zaradi zapravljanja, ki si ga nekateri privoščijo na njen račun.

Predsednik uprave čedalje bolj siromašne Nove Ljubljanske banke Janko Medja je z novim audijem A6, katerega vrednost je približno 70 soc evrov, sprožil pravi vihar v banki in slovenski javnosti, ki je v recesiji še bolj občutljiva zaradi zapravljanja, ki si ga nekateri privoščijo na njen račun.

Pod drobnogledom so se znašli tudi drugi vodilni slovenski menedžerji, vendar večini ni mogoče očitati pretiranega razkošja, saj v povprečju vozijo pet let stara vozila, ki so že izgubila dobršen del svoje vrednosti.

Porsche že mesec pred koncem leta, dosegel rekordno prodajo

Najbolj priljubljena znamka je Audi, sledita mu BMW in Volkswagen, a ima le redko kdo čisto novo vozilo, pa še to je - kot v primeru Medje - najeto, zaradi česar po besedah predsednika uprave NLB minimalno bremeni bilanco družbe. Sicer pa je, kot navajajo v največjih družbah, varčevanje na vseh področjih postalo realnost.

V Petrolu menjajo službena vozila le v primeru prometnih nesreč, kraje in podobno oziroma ko dosežejo starost več kot štiri leta in se izkaže, da je menjava stroškovno upravičena.

0222__1_VozilaManagerjev

Tudi službeno vozilo dvočlanske uprave Nove KBM, BMW 7 letnik 2010, se je dedovalo od prejšnje uprave in je še vedno v poslovnem najemu, saj so izračuni strokovnih služb pokazali, da je to za banko najugodneje. Poleg tega so v NKBM z racionalizacijo delovanja za približno sedem odstotkov
znižali stroške.

Tudi v Gorenju člani uprave dobijo nove službene avtomobile šele, ko se iztečejo lizinške pogodbe oziroma ko se avtomobili iztrošijo.

Vir: Delo.si

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce