Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Samsung in Apple bosta obudila pravno bitko pred kalifornijskim sodiščem

Samsung in Apple bosta obudila pravno bitko pred kalifornijskim sodiščem
May 15
05:44 2018

Apple in Samsung se pred sodiščem v Kaliforniji med seboj soočata še z tretjim sojenjem, ki vključuje enak niz petih patentov. V prvem sojenju leta 2012 je bilo Applu dodeljenih 1,05 milijarde dolarjev, saj je porota ugotovila, da je južnokorejsko podjetje kršilo več inovacij iPhonea.

Ta znesek se je v prvem ponovnem sojenju in drugih pravnih naporih izdelovalca telefonov Galaxy znižal na 400 milijonov dolarjev. A nato se je po odločitvi vrhovnega sodišča pojavila potreba po novi obravnavi o tem na kakšen način so bile globe izračunane.

Rolls Royce je predstavil svoj prvi SUV v zgodovini

Sodnica za ponovno sojenje, Lucy Koh, ki je vodila tudi prvotno sojenje, je dejala, da namerava v ponovnem sojenju uporabiti pravilo z imenom "Groundhog Day". Pravilo nosi ime po filmu iz leta 1993, v katerem se dan vedno ponavlja, kar obe družbi omejuje na ponovitev dokazov, ki sta jih predstavili v prvem sojenju in ne dovoljuje predstavitve novih dejstev.

Tudi porotniki se bodo morali držati prejšnje sodbe, da je Samsung kopiral tri oblikovalske patente, ki se nanašajo na zunanji izgled originalnega iPhona in dva uporabniška patenta, ki sta vključevala funkcijo za povečevanje s prsti in pomikanje po zaslonu z drsanjem prek zaslona.

Kljub temu imata družbi možnost sprejema poravnave za drugo vsoto, saj ji je odločitev vrhovnega sodišča zagotovila dodatne možnosti rešitve konflikta. Nobena družba za zdaj novega sojenja ni komentirala.

Patentna zasnova je 25 letna monopolna pravica, ki opisuje nov izvirni ali ornamentalni dizajn, za izdelan predmet. V obravnavanem primeru je bilo ugotovljeno, da je Samsung kršil tri takšne patente. Dva se nanašata na sprednji in zadnji izgled originalnega telesa iPhonea. Tretji pa pokriva grafični uporabniški vmesnik, ki prikazuje postavitev aplikacij na svojem osnovnem zaslonu.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce