Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Samsung je prodal svoje deleže v štirih podjetjih

Samsung je prodal svoje deleže v štirih podjetjih
September 20
06:43 2016

Južnokorejski tehnološki velikan pravi, da bo prodal svoje deleže v štirih družbah, saj želijo zbrati denar "za osredotočanje na svoje osnovne dejavnosti".

HP je kupil Samsungov oddelek za izdelavo tiskalnikov

Družba ima sicer v teh družbah v lasti, za več kot 800 milijonov evrov delnic. Sicer pa prihaja prodaja delnic v obdobju, ko se družba ukvarja z odpoklicem svojih paradnih pametnih telefonov Galaxy Note 7, potem ko je več telefonov zaradi pregrevanja baterij zagorelo. Analitiki pravijo, da bi lahko odpoklic družbo stal skoraj milijardo evrov.

"Učinkovito upravljanje"

Samsung je prodal svoje delnice v ameriški družbi Rambus, ki se ukvarja z izdelavo čipov, izdelovalcu trdih diskov Seagate, Nizozemski družbi za izdelavo polprevodnikov ASML in japonski družbi Sharp. Podjetje je prodalo polovico svojega 3 odstotnega deleža v družbi ASML in celotne deleže v preostalih treh podjetjih, kar so označili za "učinkovito upravljanje z sredstvi".

Odpoklic na Kitajskem?

V petek so ameriški regulatorji uradno odredili odpoklic telefonov Galaxy Note 7. Po podatkih Samsunga je težava prizadela 2,5 milijonov naprav po vsem svetu, med katerimi jih je bilo milijon prodanih v ZDA. Medtem je družba mislila, da so telefoni, ki so bili prodani na Kitajskem varni , saj so bili opremljeni z baterijami drugega dobavitelja. A poročila objavljena včeraj so pokazala, da je v zadnjih nekaj dneh prišlo do dveh incidentov povezanih z omenjenim modelom.

Samsung je sicer že odpoklical majhno pošiljko telefonov na Kitajskem, ki so bili izdani pred uradnim začetkom prodaje v državi, saj so jih želeli testirati. Tako zaenkrat ni jasno ali gre za telefona iz te odpoklicane pošiljke.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles