Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • Delniški trgi še naprej rušijo rekorde Svetovni delniški trgi so v sredo dosegli nove rekordne nivoje, saj se je donosnost ameriških obveznic umirila, potem ko so podatki pokazali, da inflacija v ZDA ni nenormalno narasla. Večina...
  • Kitajska nadaljuje z napadom na tehnološka podjetja Kitajske komunistične oblasti so skupino Ant prisilile v obsežno prestrukturiranje, kar bo pomenilo, da bo morala finančno tehnološka družba delovati bolj kot banka. Splavitev delnic skupine Ant v višini 37...
  • Alibaba bo morala plačati visoko globo Največji spletni trgovec na svetu - kitajska Alibaba - je prejela rekordno visoko globo v višini 2,75 milijarde dolarjev. Kitajski regulativni organi so namreč sporočili, da naj bi internetni velikan...
  • Strahovi pred inflacijo upadli, delnice rekordno Globalne delnice so danes pridobile na vrednosti in se gibale blizu rekordnih nivojev, saj so se zmanjšali strahovi pred naraščanjem inflacije v ZDA. To je hkrati znižalo donose obveznic in...
  • Peking je po novem mesto z največ milijarderji na svetu Peking ima po najnovejšem seznamu najbogatejših ljudi na svetu družbe Forbes, zdaj več milijarderjev, kot katerokoli drugo mesto na svetu. V kitajski prestolnici so lani pridelali dodatnih 33 dolarskih milijarderjev,...

Samsung je vstopil v boj za delež na kitajskem trgu mobilnih plačilnih sistemov

Samsung je vstopil v boj za delež na kitajskem trgu mobilnih plačilnih sistemov
March 29
07:06 2016

Samsung je na Kitajskem v sodelovanju z lokalno družbi UnionPay, uradno splavil svojo aplikacijo mobilne denarnice. Sistem kupcem omogoča, da namesto z karticami, svoje nakupe v trgovinah plačujejo z pametnimi telefoni.

Prejšnji mesec se je tudi Apple na Kitajskem odločil za splavitev svojega plačilnega sistema z imenom Apple Pay, pri poslovanju pa bo prav tako sodeloval z družbo UnionPay. Kitajski trg pametnih telefonov je največji na svetu in predstavlja veliko poslovno priložnost za mobilne plačilne sisteme.

Samsung Pay in Apple Pay bosta tako tekmovala z Alibabinim Alipayem, ki trenutno prevladuje na Kitajskem trgu elektronskega plačevanja. Priljubljen sistem elektronskega plačevanja ima tudi družba Tencent, v začetku meseca, pa je svoj sistem splavil tudi tehnološki velikan Huawei.

Poslovanje Samsunga prizadela nižja prodaja pametnih telefonov

Pri Samsungu so ob splavitvi dejali, da bo njihov plačilni sistem na voljo za široko paleto pametnih telefonov, vključno z modeli Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+ in Galaxy Note5. Iz družbe so sporočili, da bodo imeli "v prihodnosti možnost podpore dodatnih modelov srednjega cenovnega ranga".

Ob napovedi svojega uradnega začetka, ki je bil pričakovan že vse od konca lanskega leta, so pri Samsungu sporočili, da njihov sistem trenutno podpira kreditne in debetne kartice devetih velikih bank kitajskih bank, vključno z China CITIC Bank, China Construction Bank in China Everbright Bank.

Samsung je v preteklosti dejal, da ima pred konkurenco eno ključno prednost: njihova tehnologija trenutno deluje z mnogo večjim številom obstoječih plačilnih terminalov. V nasprotju z sistemom Google Wallet in mnogimi drugimi zgodnjimi plačilnimi sistemi, tukaj za začetek delovanja ni potrebe po odklepanju telefona in zagonu posebne aplikacije, so sporočili iz družbe.

Plačilni sistem Samsung Pay je trenutno poleg Kitajske na voljo v Južni Koreji in v ZDA. Letos pa naj bi začel delovati tudi v izbranih Evropskih državah.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles