Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • SoftBank po vrsti težav z visokim padcem vrednosti delnic Delnice Japonskega konglomerata Softbank Group so danes izgubile več kot tri odstotke vrednosti, potem ko je veliki tehnološki vlagatelj, v enem dnevu doživel tri razočaranja, vključno s slabim nastopom družbe...
  • Trgi ne najdejo jasne usmeritve Azijske delnice in najpomembnejše valute na svetu so se v četrtek ustavile, da bi zadihale, saj so se trgi bojevali za vzpostavitev smeri v odsotnosti trdnih informacij glede nove različice...
  • Predsednik FED opozarja na negotovost glede inflacije Pojav nove variante kitajske kuge naj bi dvigovala negotovost glede inflacije, je opozoril predsednik Ameriške centralne banke. Naraščajoče okužbe s kitajsko kugo in njena nova različica, predstavljajo nova tveganja za...
  • Direktor Nissana opozarja na nadaljevanje kroničnega pomanjkanja čipov Izvršni direktor Nissana je opozoril, da bi lahko najnovejša različica kitajske kuge dodatno zaostrila kronično pomanjkanje čipov, ki se uporabljajo v proizvodnji avtomobilov. Makoto Učida je tako dejal, da je...
  • Težave Evergranda se stopnjujejo Delnice skupine Evergrande, so med današnjim jutranjim trgovanjem izgubile kar 4,8 odstotka vrednosti, potem ko se je predsednik družbe odločil zmanjšati svoj delež v podjetju, ki je v hudih finančnih...

Samsung je za tretje četrtletje napovedal rekordne poslovne rezultate

Samsung je za tretje četrtletje napovedal rekordne poslovne rezultate
October 05
06:19 2018

Samsung Electronics pričakuje, da bodo v tretjem četrtletju objavili rekordne poslovne rezultate, k čemur naj jim bi najbolj pripomoglo veliko povpraševanje po njihovih spominskih čipih. Južnokorejski tehnološki velikan tako napoveduje, da bo njihov dobiček v trimesečju dosegel 17,5 bilijonov vonov (13,5 milijarde evrov), kar na letni ravni prestavlja rast v višini 20,4 odstotka.

Napoved je višja od ocen analitikov za to obdobje, kar je posledica uspešnega poslovanja oddelka za izdelavo čipov. Samsung je sicer lani na lestvici največjih proizvajalcev čipov na svetu prehitel Intel.

Dolar krepko navzgor, azijski trgi v rdečem

Družba hkrati pričakuje, da bo konsolidirana prodaja v treh mesecih do konca septembra dosegla 50 milijard evrov, kar je 4,8 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju. Delnice podjetja po objavi posodobljenih smernic niso pridobile na vrednosti.

Južnokorejska družba je v zadnjih nekaj letih zabeležila visok porast prihodkov, predvsem zaradi povpraševanja po pomnilniških čipih v mobilnih napravah, vseeno pa bi lahko padajoče cene nekaterih komponent elektronskih naprav v prihodnje prizadele nadaljnjo rast dobička.

Po poročanju tiskovne agencije naj bi prodaja čipov predstavljala že skoraj 80 odstotkov celotnega dobička iz poslovanja družbe.

Hkrati se je podjetje soočilo tudi z nekaterimi izzivi v svoji enoti za izdelavo mobilnih naprav, posledica česar je bila julijska objava slabše prodaje najnovejših pametnih telefonov Galaxy 9 od pričakovanj.

Podjetje se sicer sooča z močno konkurenco v obliki družbe Apple in kitajskih tekmecev, vključno z družbo Huawei, ki je pred kratkim postala drugi največji prodajalec pametnih telefonov na svetu.

Samsung bo sicer podrobno poročilo o zaslužkih za tretje četrtletje objavil še v tem mesecu.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles