Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Samsung pričakuje občuten padec dobička iz poslovanja

Samsung pričakuje občuten padec dobička iz poslovanja
January 08
07:35 2019

Samsung Electronics pričakuje, da se bo njihova četrtletna dobičkonosnost iz poslovanja zmanjšala za 29 odstotkov, saj se je zmanjšalo povpraševanje po pametnih telefonih in pomnilniških čipih. Korejski velikan je tako napovedal, da bodo v zadnjih treh mesecih leta 2018 ustvarili dobiček v višini 8,4 milijarde evrov.

Gre za prvi četrtletni padec dobička družbe v zadnjih dveh letih, saj je močno povpraševanje po pomnilniških čipih v zadnjem času skrbelo za povečanje dobička družbe. Hkrati se Samsung sooča tudi z ostro konkurenco iz strani Appla in kitajskih konkurentov.

Slaba prodaja Appla je sprožila razprodajo delnic na Wall Streetu

V danes objavljeni izjavi je družba za slabše obete okrivila naraščajočo konkurenco in slabo povpraševanje na trgu.

"Slabše zaslužke pričakujemo tudi v prvem četrtletju leta 2019, kar je posledica težkih pogojev za poslovanje na trgu s spominskimi čipi," so v izjavi zapisali pri korejskemu tehnološkemu velikanu.

Družba je tako napovedala, da se bodo njihovi prihodki znižali za 11 odstotkov na nekaj več kot 46 milijard evrov. Podjetje bo sicer podrobnosti o zaslužkih objavila pozneje ta mesec.

Skupina je v zadnjih letih zabeležila izjemen porast dobičkonosnosti, kar je bila predvsem posledica velikega apetita trga po njihovih pomnilniških čipih in mobilnih napravah.

Padajoče povpraševanje, vključno s Kitajske, tako vpliva na ves širši tehnološki sektor. Tako je prejšnji teden tudi Apple izdal opozorilo, da se je njihova prodaja upočasnila, pri čemer so kot razlog navedli gospodarske slabosti na Kitajskem.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce