Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Samsung stranke opozoril, naj nemudoma prenehajo uporabljati telefone Galaxy Note 7

Samsung stranke opozoril, naj nemudoma prenehajo uporabljati telefone Galaxy Note 7
October 11
07:14 2016

Južnokorejski velikan Samsung uporabnikom po svetu v ponedeljek naročil, naj nemudoma ugasnejo nove nadomestne pametne telefone Galaxy Note 7, dokler se ne konča preiskava o samovžigih. Samsung je pred tem že ustavil proizvodnjo omenjenih telefonov, ki jih je podjetje prvič dalo v prodajo avgusta.

Samsung je nato septembra vpoklical 2,5 milijona telefonov po vsem svetu zaradi vžigov. Krive naj bi bile baterije. Podjetje je potem strankam dalo druge, domnevno popravljene telefone, vendar pa so se tudi ti začeli sami vžigati.

Samsung se je odločil za začasno prekinitev izdelave pametnega telefona Note 7

V ZDA so zaradi nadomestnega telefona, ki se je vnel tik pred vzletom, na primer med drugim odpovedali polet družbe Southwest Airlines.

Samsung je glede na poročanje televizije CNN vsem partnerjem po svetu izdal tudi navodilo, naj takoj zaustavijo prodajo novih telefonov ali zamenjavo starih za domnevno popravljene.

Vir: STA

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce