Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Samsung zmanjšuje proizvodnjo telefonov v svojih kitajskih obratih

Samsung zmanjšuje proizvodnjo telefonov v svojih kitajskih obratih
June 05
05:37 2019

Samsung Electronics je danes sporočil, da so se odločili za zmanjšanje obsega proizvodnje mobilnih telefonov v v svoji tovarni v kitajskem mestu Huizhou, kar je posledica vpliva krepitve konkurence v državi.

Samsungova izjava sledi poročilu finančne revije Caixin, v kateri je bilo zapisano, da je podjetje ponudilo prostovoljno odpustitev nekaterim zaposlenim v tovarni. Pri družbi niso želeli komentirati svojih načrtov o obsegu zmanjšanja delovne sile.

Samsung pričakuje občuten padec dobička iz poslovanja

Vrednost delnic družbe se je do sredine trgovalnega dne povišala za 1,3 odstotka, medtem ko je južnokorejski borzni indeks Kospi pridobil 0,4 odstotka vrednosti.

Samsung, ki je največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu je lani na kitajskem trgu dosegal manj kot odstotek trga, saj je izgubil proti domačim znamkam, kot je na primer Huawei, družba je imela sicer še leta 2013, na Kitajskem 20 odstotni tržni delež.

Vseeno se je obseg prodaje pametnih telefonov južnokorejskega podjetja v prvem četrtletju na letni ravni povišal za 40 odstotkov, k čemur so najbolj pripomogli cenovno dostopni modeli telefonov.

Samsung je sicer decembra lani prenehal izdelovati mobilne telefone v tovarni v mestu Tianjin, s čimer so želeli povečati učinkovitost proizvodnje.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce