Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Samsungov zložljivi telefon po zamudah nared za septembrski debi

Samsungov zložljivi telefon po zamudah nared za septembrski debi
July 25
06:19 2019

Samsungov prvi zložljivi pametni telefon z imenom Galaxy Fold naj bi na izbranih trgih prišel v prodajo v septembru, potem ko je prišlo v začetku letošnjega leta do zamude zaradi težav z zasloni, so sporočili iz korejskega tehnološkega velikana.

Pri Samsungu upajo, da bo njihov zelo pričakovan zložljivi telefon oživil padajočo prodajo pametnih telefonov, vseeno pa so njihov prihod na trg ovirale napake na vzorcih o katerih so poročali va aprilu, ko naj bi telefon po prvotnih načrtih začeli prodajati na ameriškem trgu.

Zamude so korejsko družbo stale prodaje, ki bi jim lahko v počasni poletni sezoni zagotovila lepo rast prihodkov.

Aston Martin je po znižanju prodajnih napovedi doživel visok upad vrednosti delnic

Samsung je v izjavi sporočil, da so opravili izboljšave na skoraj 2000 evrov vrednem telefonu in sedaj končujejo zadnje teste. Med izboljšavami najdemo krepitev tečajev za odpiranje, ki so jih zgodnji preizkuševalci označili za problematične.

Analitiki so medtem dejali, da bodo naslovnice o napakah na vzorčnih telefonih zmanjšale navdušenje potrošnikov glede lansiranja novega telefona.

"Zaupanje potrošnikov v Galaxy Fold se je znatno poslabšalo. Če bo Samsungu letos uspelo prodati 300,000 naprav bo to glede na zamude dober rezultat," je dejal analitik pri družbi SK Securities, Kim Young-woo.

Samsung je pred tem sporočil, da namerava v prvem letu izdelati vsaj milijon telefonov Fold, medtem ko na leto v povprečju proizvedejo 300 milijonov telefonov. Največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu je svoj zložljivi dizajn označil kot prihodnost segmenta, ki od prihoda revolucionarnega iPhona v letu 2007 ni doživel velikih presenečenj.

Kitajski tekmec Huawei je prav tako napovedal prodajo zložljivega telefona z imenom Mate X, ki naj bi se prav tako začel prodajati v septembru.

Samsung naj bi se sicer po navedbah virov, še vedno pogajal z mobilnimi operaterji po vsem svetu, glede podrobnosti prodaje telefona Galaxy Fold.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce