Finančni trgi

Prispevki

Še več denarja za registracijo avtomobila?

Še več denarja za registracijo avtomobila?
October 03
08:48 2012

Poleg zmanjšanja stroškov dela v izhodiščih državnih proračunov za leti 2013 in 2014, ki so za zdaj še neuradna, vlada načrtuje še nekatere druge posege, ki bodo Slovence udarili po žepu.

Včeraj smo poročali, da je vlada ministrstvu za promet naložila, naj pripravi spremembe predpisov, s katerimi bi prihodnje leto v državni proračun kapnilo 22 milijonov evrov več prihodkov iz letne dajatve za uporabo vozil v cestnem prometu. Višino te dajatve določa vladna uredba. Tako je, denimo, ob registraciji avtomobila s prostornino motorja do 1350 kubičnih centimetrov treba plačati 48,5 evra, skladno s prostornino motorja pa se dajatev za avtomobile poveča na največ 194 evrov.

Na ministrstvu za infrastrukturo in prostor so nam pojasnili, da proučujejo možnosti za spremembe predpisov, ki urejajo to področje: »Če bodo izračuni pokazali na širše sprejemljive rešitve, bo predlog ponujen v vladno obravnavo.«

Prvi ‘robotski’ avtomobili v uporabi že do leta 2020?

Poleg tega je vlada ministrstvu za kmetijstvo naložila, naj pripravi spremembe prepisov, da se bodo prihodnje leto prihodki iz okoljskih dajatev povečali za 25 milijonov evrov, prihodki iz koncesijske dajatve pa za deset milijonov evrov. Vlada si obeta tudi dodatnih 16 milijonov evrov več iz sodnih taks.

Več na delo.si 

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce