Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Severnokorejska nevarnost je ameriške delniške trge pognala v rdeče

Severnokorejska nevarnost je ameriške delniške trge pognala v rdeče
August 09
06:09 2017

Delnice na Wall Streetu so včeraj izgubile na vrednosti, saj je ameriški predsednik Donald Trump dejal, da se bo Severna Koreja v primeru nadaljnjih groženj ZDA "soočena z ognjem in besom". Njegovi komentarji so prišli potem, ko je časopis Washington Post poročal in pri tem navajal vire iz ameriške obveščevalne službe, da je Pjongjang proizvedel jedrsko bojno glavo, ki je dovolj majhna, da bi jo lahko namestili v notranjost raket.

Indeks Dow Jones je izgubil 0,15 odstotka vrednosti, medtem ko je širši indeks S&P 500 padel za 0,24 odstotka na nivo 2474,94 točke. Indeks Nasdaq je izgubil 0,21 odstotka. "Trump se je na Severnokorejske grožnje odzval odločno, zato se je trg obrnil nižje," je dejal Ken Polcari iz družbe O'Neil Securities.

Ameriško gospodarstvo je v juliju ustvarilo 209,000 novih delovnih mest

Delnice hotelske verige Marriott International so dan zatem, ko je družba dejala, da v naslednjih mesecih pričakuje omejeno rast v Severni Ameriki, izgubile več kot 2 odstotka vrednosti.

Vlagatelji so bili bolj prizanesljivi do izzivov, s katerimi se soočata družbi Ralph Lauren in Michael Kors, ki se trudita ponovno pritegniti pozornost v maloprodajni industriji z pomočjo spletnega poslovanja in lova na znižane cene.

Delnice družbe Ralph Lauren so pridobile 13 odstotkov vrednosti potem, ko so poročali o četrtletnem dobičku v višini 50 milijonov evrov, saj je prestrukturiranje družbi pomagalo pri izognitvi izgubi, ki so jo zabeležili v enakem lanskem obdobju.

Na drugi strani so delnice podjetja Michael Kors poskočile za kar 21 odstotkov. Družba, ki je nedavno napovedala načrte za nakup izdelovalca vrhunske obutve, Jimmy Choo, je napovedala rast predvsem zaradi odprtja novih trgovin in širitve na Kitajskem.

Obe družbi se sicer še naprej spopadata z padajočim obsegom prodaje, vseeno pa je izvršni direktor pri družbi Michael Kors, John D. Idol dejal, da je bila rast v drugem četrtletju dobro znamenje.

"Spodbuja nas naša uspešnost v prvem četrtletju, čeprav še naprej verjamemo, da bo fiskalno leto 2018 za družbo prehodne narava, medtem ko se osredotočamo na postavitev temeljev za prihodnost na podlagi našega strateškega načrta," je dejal.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce