Finančni trgi

Prispevki

Šibka poročila o zaslužkih so ameriške delnice včeraj pognala v rdeče območje

Šibka poročila o zaslužkih so ameriške delnice včeraj pognala v rdeče območje
October 12
06:27 2016

Delnice na Wall Streetu so v torek izgubljale na vrednosti, saj se je obdobje objav poslovnih rezultatov družb začelo razočarajoče.

Delnice družbe Alcoa so tako izgubile kar 11 odstotkov vrednosti, potem ko je izdelovalec aluminija poročal, da so v tretjem četrtletju zgrešili pričakovane poslovne rezultate. Delnice družbe Ilumina, ki izdeluje komplete za medicinske teste so potem, ko je podjetje znižalo svojo oceno četrtletne prodaje, padle kar za 25 odstotkov.

Septembra na letni ravni za skoraj desetino manj registriranih brezposelnih

Na splošno je indeks Dow Jones izgubil 1,1 odstotka vrednosti in dan zaključil pri 18.128,6 točke, medtem ko je indeks S&P 500 izgubil 1,2 odstotka vrednosti in končal pri 2136,73 točke. Medtem je tehnološki indeks Nasdaq, izgubil 1,5 odstotka vrednosti.

"Srečujejo se z zelo nizkimi pričakovanji, kar pomeni, da je letvica že postavljena zelo nizko. Če vam ne uspe doseči niti teh pričakovanj, se bodo vlagatelji zelo hitro pomaknili proti izhodnim vratom," je o razpoloženju na trgih povedal Adam Sarham, iz družbe Sarhan Capital.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce