Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • Se obeta stečaj največje nepremičninske družbe na Kitajskem? Delnice družbe Evergrande so v ponedeljek izgubile kar 19 odstotkov vrednosti in dosegle najnižje nivoje v zadnjih 11 letih, s čimer so še povečale izgube, saj vlagatelji s pesimizmom gledajo...
  • Trgi so po padcih našli nekaj stabilnosti Azijske delnice so v petek po izgubah v začetku tedna stabilizirale, vseeno pa je dogajanje na Kitajskem in pomisleki glede svetovne gospodarske rasti vplivali na razpoloženje vlagateljev, medtem ko se...
  • Delniški trgi v ZDA cvetijo, kitajski pa padajo Azijske delnice so v četrtek izgubile na vrednosti, k čemur so najbolj pripomogli padci na borzah na Kitajskem in v Hongkongu. Do padcev je prišlo kljub dobremu poslovanju na Wall...
  • Nov napad na skupino Ant je močno zamajal vrednost delnic Alibabe Delnice kitajske tehnološke družbe Alibaba so danes močno izgubile na vrednosti, po poročanju, da se je njihova finančna podružnica Ant Group spet znašla pod drobnogledom komunistične diktature na oblasti. Regulativni...
  • Svetovni trgi danes v rdečem Azijske delnice so v četrtek izgubile na vrednosti, medtem ko je ameriški dolar vrednost obdržal. Dogajanje je bilo v skladu s previdnim globalnim razpoloženjem, saj so vlagatelji zaskrbljeni glede kombinacije...

Siemens ponovno povišal napovedi glede dobičkonosnosti

Siemens ponovno povišal napovedi glede dobičkonosnosti
August 05
06:05 2021

Siemens je postal najnovejše industrijsko podjetje, ki je poročalo o porastu povpraševanja po pandemiji, kar je nemško inženirsko in tehnološko podjetje danes še tretjič letos vodilo v dvig smernic glede dobičkonosnosti.

Družba, ki izdeluje vse od vlakov do industrijske programske opreme, je sporočila, da sedaj pričakuje, da bosta prodaja in dobiček v celotnem letu višji, kot so sprva mislili, potem ko so v tretjem četrtletju premagala napovedi tako pri prodaji, dobičku, kot tudi obsegu naročil.

Pri družbi so dejali, da je njihov prilagojeni dobiček iz poslovanja v industrijskem oddelku za drugo četrtletje narasel za 29 odstotkov na 2,32 milijarde evrov, kar je bilo več od povprečne napovedi analitikov, ki so pričakovali, da bo dobiček dosegel 2,09 milijarde evrov.

Toyota v drugem četrtletju z rekordnim dobičkom

Prihodki družbe so se povišali za 24 odstotkov na 16,09 milijarde evrov, kar je bilo skoraj milijardo evrov nad pričakovanji, medtem ko se je obseg naročil povečal za 47 odstotkov na 20,49 milijarde evrov.

"Siemens dosledno sledi svojemu cilju pospešene rasti visoke vrednosti. V tretjem četrtletju smo ponovno dosegli uspeh z močno in donosno rastjo v vseh segmentih poslovanja," je v izjavi zapisal izvršni direktor družbe Roland Busch.

Čisti dobiček delničarjev v višini 1,35 milijarde evrov je prav tako presegel napovedi, ki so predvidevale dobiček v višini 948 milijonov dolarjev.

Družba je izrazila pričakovanje, da se bodo njihovi celoletni prihodki povečali za med 11 odstotkov in 12 odstotkov, kar je posledica večje prodaje podjetij za avtomatizacijo tovarn in izgradnjo pametne infrastrukture.

Čisti dobiček za fiskalno leto do konca septembra naj bi tako zdaj dosegel med 6,1 in 6,4 milijarde evrov. Družba je pred tem dobiček ocenila v razponu med 5,7 in 6,2 milijarde evrov.

Tudi druga industrijska podjetja so nedavno povišala svoje smernice glede prihodkov od pričakovanj, saj prihaja do hitrejšega okrevanja po pandemiji kitajske kuge od pričakovanj, svoje pa je dodalo okrepljeno povpraševanje iz ZDA in Kitajske.

Francoski tekmec Schneider Electric je tako prejšnji mesec povišal svoje napovedi glede prihodkov in dobička za letošnje leto, medtem ko je švicarska družba ABB svoja pričakovanja glede prihodkov in dobička, zaradi močne izboljšave v dobičkonosnosti kar podvojila.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles