Finančni trgi

Prispevki

Skupina Krka v polletju z 31 odstotkov višjim čistim dobičkom

Skupina Krka v polletju z 31 odstotkov višjim čistim dobičkom
July 27
07:15 2017

Skupina Krka je po nerevidiranih podatkih v prvem polletju letos ustvarila 655 milijonov evrov prihodka od prodaje, kar je 8,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani in največ v posameznem polletju doslej. Čisti dobiček se je zvišal za 31 odstotkov na 91,7 milijona evrov, je Krka danes objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Prodaja za 655 milijonov evrov izdelkov in storitev je bila največja polletna prodaja v zgodovini Krke, so zapisali v poročilu, ki ga je v sredo obravnaval nadzorni svet družbe.

Na trgih zunaj Slovenije so prodali za 612,1 milijona evrov izdelkov in storitev. Od tega največ v vzhodni Evropi, za 214 milijona evrov, kjer so tudi dosegli največjo absolutno (za 38,4 milijona evrov) in največjo relativno rast prodaje (za 22 odstotkov). Ključna je bila rast v Rusiji, kjer so prodali za 156,4 milijona evrov izdelkov.

Družba Krka je v polletju dosegla 615 milijonov evrov prihodka od prodaje, kar je 14 odstotkov več kot v lanskem obdobju, in ustvarila 83,6 milijona evrov čistega dobička, 49 odstotkov več kot v lanskih prvih šestih mesecih.

Vir: STA

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce