Finančni trgi

Prispevki

Cerarjeva nenaklonjenost prodaji Telekoma zbila tečaj delnic

Cerarjeva nenaklonjenost prodaji Telekoma zbila tečaj delnic
June 19
08:28 2014

Tečaj Telekomovih delnic se zadnji teden znižuje, saj so se pojavili dvomi, ali bo podjetje res prodano ali ne. Morda je najbolje počakati na razplet volitev.

"Od najvišje letošnje vrednosti 153 evrov je Telekom izgubil 11,5 evra, pri čemer seveda ni upoštevana dividenda v višini deset evrov bruto. Razlog je izjava Mira Cerarja na televizijskem soočenju, da bi preveril, ali je prodajo Telekoma še mogoče ustaviti. To kaže, da v Sloveniji skoraj ni stranke, ki bi se zavzemala za zmanjšanje vpliva države v gospodarstvu," je za MMC povedal Peter Jenčič (Alta).

Čufer dobro opisal slovensko realnost

Telekom Slovenije je dobro podjetje. Prodajte ga za dobro ceno!

Pred predčasnimi volitvami, ki bodo 13. julija, velja biti torej previden. "Na borzni konferenci v Portorožu je finančni minister Čufer zelo dobro opisal gospodarsko realnost v Sloveniji. Dejal je, da obstajata v angleškem jeziku dva termina, ki ju v Sloveniji pogosto zamenjujemo – "politics", ki označuje politiko (dnevno), ki je zelo nepredvidljiva, v času volitev izrazito populistična in mestoma tudi ekstremistična in imamo "economic policy", torej ekonomsko politiko, ki pa je veliko bolj rigidna, vnaprej znana in večja odstopanja od smeri, po kateri gremo, niso mogoča in dopustna. To si je v predvolilnem času dobro zapomniti in naložbene poteze dobro premisliti."

Več si preberite na RTVslo.si

About Author

Tuji mediji

Tuji mediji

Zanimivi prispevki drugih medijev v Sloveniji.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce