Finančni trgi

Prispevki

Dan D za nepremičninski davek in vlado Alenke Bratušek

Dan D za nepremičninski davek in vlado Alenke Bratušek
November 14
09:14 2013

Poslanci in poslanke bodo danes odločali o proračunu in nepremičninskem davku, ki še vedno razdvaja koalicijo in opozicijo.

Premierka Alenka Bratušek, ki je na sprejetje proračuna vezala zaupnico vladi, je prepričana, da predlagani proračun v danih razmerah najmanj posega v socialni status ljudi.

DZ bo danes odločal o sprejetju proračunov za prihodnji dve leti ter zakona o davku na nepremičnine, ponovno pa tudi o novelah zakonov o dohodnini in bančništvu. Ker je proračun najpomembnejši dokument vsake vlade in izraz njene politike na vseh področjih, bo premierka Alenka Bratušek na sprejetje proračuna za leto 2014 vezala zaupnico vladi.

Boleč nepremičninski davek – še posebej za podjetnike …

Vlada s proračunom zasleduje cilj konsolidacije javnih financ. Proračunski primanjkljaj, ki je za letos dovoljen v višini 1,5 milijarde evrov, naj bi se prihodnje leto znižal na eno milijardo evrov, kar izraženo v deležu BDP pomeni 2,9 odstotka. Leta 2015 se bo dodatno znižal na 2,4 odstotka BDP.

Več si preberite na 24ur.com

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce