Finančni trgi

Prispevki

Durs v prvem polletju odkril okoli 52 milijonov neplačanih davkov

Durs v prvem polletju odkril okoli 52 milijonov neplačanih davkov
August 19
08:53 2014

Rezultat Dursovega boja proti sivi ekonomiji se kaže predvsem v povečanju prostovoljnega plačevanja davkov, so sporočili. Z nadzorom pa so odkrili še 52 milijonov evrov neplačanih davščin.

Pri nadzornih dejavnostih je davčna inšpekcija v prvem polletju na vseh področjih ugotovila za nekaj manj kot 52 milijonov evrov dodatnih obveznosti, so sporočili z Dursa. V prvih šestih mesecih so izvedli 3.967 nadzorov, skoraj polovica pa jih je bila opravljena v boju proti sivi ekonomiji.

Izkupiček teh nadzorov pa je presegel milijon evrov, so povedali na Dursu. Velik poudarek inšpektorji Dursa dajejo nadzoru poslovanja z gotovino oz. naknadnega spreminjanja podatkov o prometu. Tako že od lanskega julija prikrito fotografirajo račune.

Naš denar v bankah je vreden vedno manj. Kaj lahko naredimo?

Od 1. julija lani do danes so ugotovili že 75 primerov tovrstnih kršitev, od tega 30 pri pravnih in 45 pri fizičnih osebah z dejavnostjo. Kršilci predvsem ne zagotavljajo elektronskih baz podatkov za namene nadzora. Globe za tovrstne kršitve so se z zadnjimi zakonskimi spremembami bistveno zvišale in se za pravne osebe začnejo pri 50.000 evrih in za fizične osebe pri 20.000 evrih.

Več si preberite na RTVslo.si

About Author

Tuji mediji

Tuji mediji

Zanimivi prispevki drugih medijev v Sloveniji.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce